BOA centrum boos: “Meerdere gele fietsen – is zo niet de bedoeling!”

BOA centrum boos fietsen

Ferme taal van de Buitengewone Opsporingsambtenaar in het centrum op Twitter: “Meerdere gele fietsen #stad #Groningen Van wie zijn deze? Is zo niet de bedoeling! Graag zelf verwijderen. Door ons wordt verzoek gedaan @Stadsbeheer050 om te ruimen. #vervuiling #straatbeeld.”

Gaat om een aantal felgeel geverfde fietsen in de buurt van Kunstacademie Minerva. Vanochtend aangetroffen, meldt de diender, en gister stonden ze er nog niet. Het tafereel schreeuwt natuurlijk om diepgravend onderzoek. Potjandorie zomaar felgele fietsen op de stoep pleuren. Dat heurt niet. Dat is #vervuiling van het #straatbeeld in #Groningen.

Serieus?

@Stadsbeheer050 wordt door de BOA ingeschakeld om de stad te verlossen van deze vorm van straatterreur. Maar daarmee is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor deze grove schending van het straatbeeld. Gelukkig wordt de BOA via Twitter op weg geholpen. Vandaag is de open dag van Minerva, weten enkele Twitteraars. Heeft er vast iets mee te maken.

Want vlak na het plaatsen van de suggestie, komt er een nieuwe Tweet: “Veroorzaker gevonden, bleek geen vergunning/ontheffing te hebben. Goed gesprek gehad en ze gaan de fietsen verwijderen. #goedeoplossing.” Mooi dat dit eerstewereldprobleem zo snel is opgelost. Rest de vraag: heb je serieus een vergunning of ontheffing nodig voor plaatsen van een felgele fiets op de stoep?

Ga het gesprek aan ( comments)