Brakke Box: anti-kater-ontbijt aan de deur bezorgd

Brakke Box 1

Er is een nieuwe ontbijtservice in Groningen. Eentje die vooral handig is als je gebukt gaat onder een ellendige kater. Met goede timing wel, want met de komst van Koningsdag, Bevrijdingsfestival en al die andere fuifjes is het katerseizoen begonnen.

Brakke Box bezorgt vanaf dit weekend de brakke box aan huis tussen 10:00 en 14:00 uur, wanneer het de gare patient het beste uitkomt. Dat is een verschil met de Anti Katerbox van Foodspot in Stad, die verkopen een vergelijkbare box op festivals, maar niet aan de deur.

Goede en lekkere tjak tegen de kater

De brakke box zit vol met van alles wat goed is tegen de kater. “We hebben lekker vers brood van Bakkerij Blanche aan de Brugstraat,” vertelt Mats Zwerink, die samen met Tim Wielinga bedenker en eigenaar is van Brakke Box. “Je kunt kiezen uit een croissantje met jam of een chocobroodje. Daarnaast krijg je twee eieren en twee verse plakken brood.”

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om voedsel, hoewel een goede bodem helpt tegen de kater, maar vocht is veel belangrijker. De kater komt immers van een vochtgebrek omdat alcohol vocht ontrekt aan je lichaam. Daar krijg je ook die koppijn van, er zit geen vocht meer tussen schedel en hersenpan.

Meer info

Vocht dus, en daarin heeft de brakke box-gebruiker genoeg keuze. “We hebben cola, Aquarius, koffie, thee en optioneel kun je ook gaan voor een soepje.” Maar als de kater echt guur is, dan heeft vocht drinken geen zin, dan moet je gewoon aan de pijnstillers. “Daarom leveren we ook standaard een pakketje ibuprofen mee.”

Zaterdag gaat de website van de Brakke Box online en kun je een anti katerbox bestellen (update met site volgt). Daarnaast hebben ze ook een Facebookpagina, die is wel al online en ook daar kun je alvast de nodige informatie scoren. Oh ja, de box is te koop vanaf acht euro.

Brakke Box 3

Psst, hier meer afleiding: