BREAKING: EK 2020 wordt met een jaar uitgesteld

EURO 2020 a.k.a. het Europees Kampioenschap van komende zomer wordt met een jaar uitgesteld, heeft de Europese voetbalbond dinsdagmiddag besloten. Want corona.

Op zich geen verrassing, maar na de crisisvergadering van vanmiddag hakt de UEFA dan toch echt de knoop door: er wordt geen Europees Kampioenschap voetbal meer gespeeld in 2020. De start stond gepland in juni.

Nationale competities afronden

Maar niet te lang jenken, want in 2021 wordt er wel gewoon om de titel gebald. Van 11 juni tot en met 11 juli. Pfffffieeew. Althans, als de crisis dan voldoende is afgewend natuurlijk. Fingers crossed.

De periode waarin het EK aanvankelijk zou worden gespeeld, kan nu gebruikt worden door nationale voetbalcompetities om het huidige seizoen af te maken. Anders gezeik met kampioenen, promovendi en degradatieploegen en zo.

Voor het eerst

Het is voor het eerst sinds de oprichting van het EK dat het evenement niet door kan gaan op de geplande datums.

Oranje eindigde in de kwalificatiepoule tweede achter Duutsland en wist zich op die manier te plaatsen voor het eindtoernooi. Die zouden we dan beginnen met drie thuiswedstrijden in Amsterdam. En chill: vooralsnog lijkt het erop dat dit ook gewoon geldt voor het EK in 2021. Hoppakeetje.

Champions League en Europa League

Door de grote verschuiving kunnen overigens ook de Europese topcompetities afgerond worden. The Chaaaaaampiooooooons… Tuh-tuh-tuh-tuh-tuh-tuuuuuuuh!

Psst, hier meer afleiding: