Brug bij Groninger Museum de Insta-spot voor Rolling Stones-fans

Unzipped The Rolling Stones’ is, volgens de overlevering, een hele brute expositie over Mick Jagger en zijn band. Tot nu was de expositie vol exclusief materiaal alleen te zien in Amerika en Azië, maar daar komt snel verandering in. Op 14 november is het gedocumenteerde leven van de Stones namelijk te zien in het Groninger Museum.

Dat is een mooie primeur voor het Groninger Museum, want het is de eerste keer dat de Unzipped The Rolling Stones neerstrijkt in Europa. Uiteraard in Stad, want wat is dan een betere plek daarvoor dan Grunn? Dankzij ESNS toch een belangrijke bakermat van de Europese pop- en rockmuziek. En het Groniner Museum liet bijvoorbeeld met ‘David Bowie Is’ al zien een goede spot te zijn voor tentoonstellingen met grote internationale allure.

Mick Jagger – foto van Stadjer Andy Zuidema

Rolling Stones en Stadjer Andy Zuidema

Om Groningen alvast een beetje warm te draaien wordt het museum beetje bij beetje in de Stones-sferen gehesen. Zo is de kunstige pilaar op de brug voor het museum voorzien van het logo van de Stones. Het blok eronder is verpakt in rits, geheel in geest met Unzipped The Rolling Stones. Ziet er vet uit, en voor de Stones-fan de spot om Instagrammeble selfies te schieten.

Er zit overigens nog een mooi Gronings facet aan de voorstelling. Het werk van fotograaf Andy Zuidema komt namelijk in het museum te hangen. De Stadjer heeft de Stones een keer mogen fotograferen en heeft dat zo puik gedaan dat hij in de smaak valt. Zowel bij het management van The Rolling Stones als het Groninger Museum. Conservator Muriel Ramuz: “Andy valt op vanwege de kwaliteit van zijn werk. Hij maakt momentopnames die zelf een verhaal vertellen, en wekt met zijn foto’s het gevoel van dat vastgelegde moment weer op’, stelt conservator Muriel Ramuz.


Psst, hier meer afleiding: