Bulten Verhuur belooft: wij plaatsen geen junks meer in studentenhuizen

Wim Bulten Verhuur

Wim Bulten van Bulten Verhuur

Iedere student of Stadjer kent schrijnende verhalen uit de verhuurwereld in Groningen. Van fraude, onterechte bemiddelingskosten tot intimidatie, bedreiging en huisvredebreuk. Zo zijn er verschillende huisbazen die junks of agressieve Polen in een studentenhuis plaatsen als er een conflict is met de huurder.

Huisbaas Wim de Vries doet dat met Polen. Geeft hij zelf toe in een gesprek met een student wiens laptop door de Vries uit huis is gestolen. Het gesprek is heimelijk opgenomen op video. “Je hebt nog geluk gehad dat die Polen alleen je laptop hebben gejat. Dat zeg ik met een lachend gezicht. Daardoor heb ik je in de tang. Ik kan ze ook ergere dingen laten doen.” Dit allemaal omdat de student naar de Huurcommissie is gestapt omdat hij te veel servicekosten en huur betaalt.

Junk in huis

Ook over Bulten Kamerverhuur krijgen we vergelijkbare berichten. Hij zou bij een aantal studenten een GHB-junk in huis hebben geplaatst omdat de studenten weg moeten, zodat hij het pand kan verbouwen. Dat loopt uit de hand. Unlimited Buitengewone Hulpverlening is de instantie die zich bekommert om de junk en een dame van Unlimited bevestigt tegen de studenten dat het inderdaad om een GHB-junk gaat. Hij zou zelfs dealen vanuit de kamer en daar ook GHB maken.

Dat is ook de reden waarom de politie regelmatig op de stoep staat bij het studentenhuis. En reden voor een van de studenten om het huis te verlaten. Mede ook omdat Bulten dit zegt aan de telefoon: “Ik zou maar verhuizen, want die gast kan zomaar weer terugkomen.” Alle reden om Bulten Kamerverhuur te bellen. Aan de telefoon Bulten junior, die bevestigt dat ze samenwerken met Unlimited. Dat is uit barmhartigheid ontstaan. “Die mensen zijn in nood en wij helpen ze.”

De mensen waarover Unlimited zich ontfermt zijn verschoppelingen van de maatschappij. Dat kunnen junks of alcoholisten zijn, maar ook mensen met psychische stoornissen. Ze worden door geen enkele instantie geholpen, alleen Unlimited bekommert zich over hen. Om te voorkomen dat ze op straat moeten slapen, werkt Unlimited samen met een aantal verhuurders in Groningen, zo ook met Bulten. “Wij plaatsen ze alleen in huizen die op termijn verbouwd worden, het gaat om korte trajecten.”

Barmhartigheid eindigt in struggles

“Dan hebben ze in ieder geval voor een periode een dak boven hun hoofd. We doen dit niet om huurders weg te pesten, maar echt om deze mensen te helpen,” legt Bulten junior uit. Maar naar aanleiding van enkele recente klachten herziet Bulten de samenwerking met zorgverlener. “We gaan geen klanten van Unlimited plaatsen in studentenhuizen. Dat gaat vaak heel goed, maar soms zorgt dat voor conflicten in een huis waardoor het woonplezier van originele huurders in het geding komt.”

Vanaf nu houdt Bulten een aantal panden volledig vrij voor de mensen van Unlimited, zodat er geen junks meer worden geplaatst in studentenhuizen. Dat is een belofte. Op deze manier kan Bulten nog steeds de verschoppelingen helpen, zonder dat andere huurders daar de dupe van worden. Heel goed, maar we houden het in de gaten, want Bulten moet je niet altijd geloven op zijn woord. Zo zegt hij dat de burgemeester hem had gecomplimenteerd met zijn optreden in BOOS. Is niet zo, zegt de burgemeester. Integendeel.

Ga het gesprek aan ( comments)