Burgemeester haalt bakzeil: alcohol mag toch wel in Noorderplantsoen

politie

Van harte, Groningen! De burgemeester is teruggekomen op zijn besluit om het alcoholverbod per 1 juli te handhaven in het Noorderplantsoen. In plaats daarvan komt een gericht plan van aanpak.

RTV Noord meldt dat alleen bij de vijver en op de Speelweide het alcoholverbod geldt van 1 julo. Daarnaast meldt de omroep dat het om 23:00 rustig moet zijn in het hele park. Dat betekent niet dat chillen na elven verboden is, maar vanaf dat tijdstip wordt opgetreden tegen geluidsoverlastveroorzakers in het hele Plantsoen. Zonder genade. Mensen kunnen zelfs een gebiedsverbod krijgen.

Het alcoholverbod bij de vijver en op de Speelweide geldt voor de hele dag. Om gebruikers daarop te wijzen worden borden opgehangen.

Eem normaal doen

De maatregelen moeten de overlast in en rond het Noorderplantsoen terugdringen. Dat is ook nodig. Want er wordt te veel lawaai gemaakt en er blijft veel te veel zooi liggen. Dat moet anders. En als deze maatregelen niet helpen, volgt allicht alsnog een algehele drooglegging. Dus mensen, beetje lief zijn voor de natuur in het Plantsoen en omwonenden. Niet meer zingen en schreeuwen na 23:00 uur. En je rommel opruimen. Is allemaal niet zo ingewikkeld en zo blijft het voor iedereen leuk.