Buurvrouw Roos (bekend van Youtube) gaat speeddaten in Grunn. Documaker zoekt eenzame ouderen die mee willen doen

Videomaker Pieter Busman (27) houdt vrijdag 7 oktober een speeddate-bijeenkomst voor eenzame ouderen tussen de 60 en 78 jaar oud in Stad. Hij zoekt een liefdesmaatje voor zijn buurvrouw Roos (75), waar hij ook een documentaireserie over maakt, getiteld: Buurvrouw Roos. Een dikke hit op Youtube en Tiktok.

De twee docu’s zijn al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. Pieter is inmiddels bezig met een deel 3.

Hij begon anderhalf jaar geleden met de docu, toen hij tegenover Roos kwam te wonen in Gieten. “Ik woonde daar anti-kraak”, vertelt hij. Pieter, die oorspronkelijk uit Veendam komt, merkte al snel dat zijn buurvrouw een bijzondere vrouw was, en dat ze wel een beetje gezelligheid kon gebruiken, en daarom besloot hij eens bij haar op de koffie te gaan. “Vervolgens stond ze elke dag om 08.00 uur bij me op de stoep”, blikt hij lachend terug. “Een keer stond ze m’n hele tuin vol te laden met spullen, omdat ze zelf ging verhuizen. Ze dacht dat ik die spullen wel wilde.” Het is typisch Roos.

Met Roos opzoek naar een nieuwe vlam

Een buitenbeentje, dat is zijn buurvrouw. Haar flamboyante karakter maakt dat ze mensen afstoot, hoewel ze dat niet altijd zo bedoelt. En ze is niet meer happy in d’r dorp, merkt Pieter. “Ik dacht: ik ga haar helpen met daten”, vertelt hij. Die zoektocht naar een liefdesmaatje legt hij vast op video. “Ik ben videomaker, en dit leek me gewoon heel erg leuk om te doen. Ik krijg er niet voor betaald, ik doe het voor de lol. Ik krijg er erg veel energie van.”

Docu deel 1.

Speedbijeenkomst voor Roos én andere eenzame ouderen

Er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Maar een liefdesmaatje voor Roos blijft vooralsnog uit. En daarom organiseert Pieter 7 oktober een kleinschalige speeddate-bijeenkomst in The Student Hotel. Hij wil zes mannen en vrouwen met elkaar laten daten. “Gesprekjes van tien minuten. En aan het einde van de dag mogen ze opschrijven wie ze nog een keer vaker willen zien.” Pieter zal ze dan met elkaar in contact brengen.

En Roos? Die is er natuurlijk ook! “Ik hoop een liefdesmaatje voor haar te vinden, maar ik hoop ook dat we andere ouderen minder eenzaam kunnen laten zijn.”

Formuliertje invullen

Dus ben jij single en tussen de 60 en 78 jaar? Meld je dan aan! Of heb je een opa, oma, buurman of buurvrouw die wel een maatje kan gebruiken? Geef ze op! Dat kan door dit formulier in te vullen. Pieter zal vervolgens contact met ze opnemen. “Ik ga een taartje bakken voor die vrijdag. En mochten mensen slecht ter been zijn, dan zorg ik dat ze opgehaald en weggebracht worden!” Het speeddaten begint om 12.00 uur.

Docu deel 2.

Het event 7 oktober

Het event in The Student Hotel is een samenwerking met Rachelle Bibi Sulmann (26), Rico Bakker (28) en Cato Duyvis (29). “Zij wilden graag een maatschappelijk event organiseren op de dag van de ouderen”, vertelt Bjorn Boes van The Student Hotel. “Het leek ons tof dit aan het idee van Pieter te koppelen.”

Psst, hier meer afleiding: