Cafetaria Ons Moeke weigert patatprijs omhoog te gooien: “Dat er kinderen zijn die geen patatje meer kunnen eten omdat het te duur is, doet mijn hart huilen”

Iedereen moet af en toe een frietje patatje kunnen eten. Ook wanneer je ‘minderbedeelde’ bent. Dat vindt cafetaria Ons Moeke aan de Paterswoldseweg. Op hun facebookpagina plaatsten ze een hartverwarmende boodschap, maar ook één waaruit zorgen blijken over de prijsstijgingen die grote impact hebben op iedereen, maar met name op de Stadjer met kleine beurs.

“Dat er tegenwoordig drie, vier of zelfs vijf euro gevraagd wordt voor een patatje vind ik schrikbarend,” is er te lezen. “Dat dit nodig is om de kosten te dekken snap ik zeker. Maar dat er kinderen uit minder bedeelde gezinnen zijn die geen patatje meer kunnen eten omdat het te duur is, doet mijn hart huilen.”

‘Ik maak te weinig winst’

En iedereen die de mensen achter deze cafetaria (en tevens café) een beetje kent weet dat het gemeend is. Een paar jaar geleden stonden wij al eens bij eigenaresse Jantina Darwinkel op de stoep. Het gaycafé is een plek waar iedereen welkom is en Jantina helpt jongeren die worstelen met hun geaardheid of andere problematiek. Daarmee is het een hele belangrijke plek geworden, op allerlei gebied. Omdat Ons Moeke gedreven wordt door menselijkheid en niet door geld.

“Volgens de boekhouder maak ik te weinig winst,” tekenden wij tijdens dat bezoek op. “Maar ik doe het niet om rijk te worden, of om dik te doen in de stad. Ik rij in een oude Peugeot en geef weinig om franje. Ik heb geen kinderen die een erfenis verwachten, dat helpt ook. Mensen helpen maakt me gelukkiger dan geld.”

Patat voor iedereen

En in dat licht is het besluit van Ons Moeke de prijzen niet te verhogen ook niet vreemd. “Een normaal patatje zonder saus blijft €1,45 en een grote €1,95.” Heb je iets meer te besteden dan mag je zelf de prijs optoppen. “Ik hoop op deze manier de verkoopprijs van al mijn producten laag te kunnen houden zodat iedereen hier een patatje kan blijven eten”

Psst, hier meer afleiding: