Caitlin (16) zat in de joekel-zweefmolen toen die op hol sloeg en raakte gewond: “Ik ben nog steeds in shock”

Sla het filmpje over bij lange reclame. Video duurt maar vier seconden.

RTV Noord heeft met een van de slachtoffers van het ongeluk in de joekel-zweefmolen gesproken. De 16-jarige Caitlin raakte daarbij gewond.

Normaal gesproken moet de brut pas gaan draaien als de stoeltjes op behoorlijke hoogte zijn. Maar zondagavond gaat het mis als de zweefmolen ineens begint te draaien op het moment dat een nieuwe lading mensen in de attractie klautert. Caitlin is een van hen.

“Aan de kant gebeukt”

Ze vertelt tegen de omroep dat het erg snel ging. Als eerste van een groepje vrienden stapt ze in de attractie. Samen met twee andere passagiers zit ze in het stoeltje als de molen plots in beweging komt. Andere mensen staan op dat moment nog in de rij en worden geraakt door de stoeltjes van de op hol geslagen attractie, die daardoor uit balans raakt.

“Mensen die nog niet zaten, werden aan de kant gebeukt”, aldus Caitlin. Ook haar eigen stoeltje begint op dat moment te draaien. “Ik klapte tegen het ijzeren hek aan de zijkant aan. Het stoeltje achter mij kwam vervolgens met een vaart tegen mijn been. Direct had ik door dat het mis was, maar ik zat vast, kreeg de beugel zelf niet open.”

Noodknop

Op dat moment drukt de exploitant op de noodknop en komt de zweefmolen gelukkig tot stilstand. Omstanders helpen Caitlin uit haar stoeltje en ze ontdekt dat haar been bloedt. In het ziekenhuis, waar ze samen met de andere lichtgewonden naartoe is gebracht, wordt een foto van haar been gemaakt. “Daarop was niks te zien.”

Dat betekent niet dat de pijn weg is. Vandaag moet ze eigenlijk naar school, maar ze is nog behoorlijk in shock en kan amper lopen. “De komende dagen doe ik nog even rustig aan.”

Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk bij Around the World, zoals de attractie officieel heet, is gebeurd. Dat wordt nu onderzocht. Zolang het euvel nog niet is gevonden mag de zweefmolen, die zestig meter hoogte aantikt, geen rondjes draaien van de gemeente.

Lees meer bij RTV Noord.

Psst, hier meer afleiding: