Chill ’n Grill Stadspark: eetfeest, maar niet het zoveelste foodfestival

 

 

Chill 'n Grill Festival Stadspark Groningen

Wel een eetfestijn, maar niet het zoveelste foodfestival. Dat is wat Chill ’n Grill Festival, op donderdag 23 juni in het Stadspark, moet worden. Eén grote gezamenlijke barbecue waarbij de gasten kunnen chillen, zuipen en dansen zonder zich te bekommeren om de grill. Dat doet het festival voor je.

Het grootste verschil met de bekende foodfestivals is dat Grill ’n Chill niet bestaat uit heel veel eetkraampjes, maar uit één centrale barbecue. En wat voor één: een grill van vijf meter lang. “Een smoker op houtskool die lijkt op een locomotief,” vertelt Jeroen de Lange, één van de organisatoren, maar daarover later meer. Eerst het festival.

Chill ’n Grill

Er wordt dus voor je gegrild. Je kunt biertjes halen. Maar er is meer nodig. Muziek bijvoorbeeld. Is aan gedacht. “We beginnen met een lekkere chillmix, gevolgd door singer/songwriters on stage. Als de mensen uitgegeten zijn en de drankjes aanslaan, gaan verschillende dj’s, zoals Lesley Moore, aan de slag. Van chill gaan we dan naar melodieuze deep house.”

Omdat er geen 57 verschillende rollende keukens staan, is de keuze qua eten iets beperkter dan op ander voedselfeesten, maar alsnog is er genoeg lekkers. Zoals: burgers, spareribs, vegetarisch eten, goede koffie, lekker Italiaans schepijs, er is een shisha lounge en er zijn ‘insmeerchicks’. Ook zijn er kleedjes en stoelen en zo, maar zelf een kleedje meenemen mag ook.

Food4food

Chill ’n Grill wordt georganiseerd door studenten Manon Mulder, Joost van Soest, Christa IJzerman en Jeroen de Lange. Ze volgen de Minor Eventmanegement aan de Hanzehogeschool. Opdracht voor de studie: zelf een evenement organiseren en vanaf nul opbouwen. En er mag geen winst gemaakt worden, nou ja, de studenten mogen er niet aan verdienen.

Daarom is de Voedselbank in Groningen gekoppeld aan Chill ’n Grill. De opbrengst van het festival gaat dus, heel toepasselijk, naar eten voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Nice. En er is kennelijk een talentvolle lichting bezig met de Minor Eventmanagement. Want Chill ’n Grill is niet het enige leuke festival dat uit die koker komt.

Goede lichting wel!

Tanzen auf dem Boot bijvoorbeeld is ook georganiseerd door studenten die dezelfde minor doen. En wat te denken van Dive In, ook zelfde opleiding. En Biertje voor Onderweg ook. Stuk voor stuk evenementen die wat toevoegen aan Groningen. Zo heeft heel Stad wat aan de minor aan de Hanze.

Meer info over Chill ’n Grill: klikkerdeklik

Ga het gesprek aan ( comments)