Chocoladebar Quetzal is open – meer dan honderd soorten chocolademelk

Vanaf vandaag heeft Groningen een echte chocoladebar. Quetzal zit in de Oude Boteringestraat en is dé spot voor alles wat met chocolade te maken heeft, van brownies tot meer dan honderd soorten chocolademelk. Zondigen tot de max!

Een tijdje terug kondigden we de komst van Quetzal al aan. De reacties waren overweldigend. Groningen had wel zin in een chocolade-Walhalla, want in de comments op Facebook lazen we veelal teksten als: ‘Wow, daar moeten we sowieso heen!’. Nou, dat is precies onze gedachte en vandaag konden we die wens in vervulling laten gaan. De chocobar is in bedrijf.

21 soorten chocolademelk

Eigenaresse Judith staat met een blije bakkes in de winkel. “Ja, dit is de eerste dag. Zeg het maar, wat wil je hebben?” Dat is niet alleen een hele logische vraag, maar tegelijkertijd ook een verdomd moeilijke. De keuze is namelijk enorm. Welgeteld 21 soorten chocolademelk. Van Carzee, een variant met caramel en zeezout, tot de Ti Amo, eentje met Amaretto.

En omdat je ook nog de sterkte van de cacao kunt kiezen, plus toppings, wordt het aanbod vermeerderd tot meer dan honderd varianten. Jep, dat is even schrikken. Voor mij de caramel zeezout-chocolademelk van 55%, alsjeblieft. En een brownie.

“Hier opdrinken, of meenemen”, vraagt Judith. “We zijn een beetje de Starbucks voor chocolademelk, dus to go kan net zo makkelijk”, voegt ze eraan toe met een grote glimlach.

Wie houdt er nou niet van chocola?

“Of het een goed idee is, een chocoladebar in Groningen?”, herhaalt Judith. “Tuurlijk! Het is er nog niet en wie houdt er nou niet van chocola?” Goed punt, maar hoe is het idee eigenlijk ontstaan?

“Quetzal is een franchise en heeft al meerdere vestigingen in Nederland. Een mooi concept. Zelf ben ik patissier en had al plannen iets op te zetten. Na gesprekken met Quetzal was ik ervan overtuigd dat we elkaar prima kunnen aanvullen door hier in Stad een vestiging te openen en zo geschiedde.”

Meer dan chocolademelk

Belangrijk: alle chocolade is biologisch en Fairtrade. “Uit Guatemala”, zegt Judith. “Daar komt ook de naam vandaan.” Wat volgt, is een verhaal over een vogeltje, de quetzal, die de  cacaovruchten eet en uit schijt. Bijzonder, maar dat betekent niet dat alle chocola bij quetzal een weg door een vogel heeft afgelegd. Gelukkig maar.

Quetzal is trouwens meer dan alleen chocomelk. Je hapt er ook prima wafels, brownies, bonbons, flensjes en ga zo maar door. Om je misselijk aan te vreten. Bovendien kun je ook je boekje te buiten aan de milkshakes, smoothies of koffie en thee. Kortom een prima stek voor de zoete trek. Maar pas op: neem niet te veel, want alles is supermachtig.

Met welke chocoholic moet jij sowieso eem helemaal los in deze chocotoko? Laat het weten in de comments op Facebook. En wil je meer weten over Quetzal, check dan hun pagina en website.

Psst, hier meer afleiding: