Kraantje Pappie in no time op de ukelele spelen? No problemo – Chordify

Foto: Chordify

De bazen van Chordify ontwikkelden een tijd geleden een app. Moeilijk handig, want met hun uitvinding kun je supermakkelijk meespelen met je favo muziek. Tot nu toe alleen op IOS of laptop, maar vanaf 1 maart klap je die tracks ook gewoon op je Android device. Hoppah!

Het idee is simpel: je laadt je nummertjes van Youtube, Soundcloud, Deezer of uit je eigen collectie naar de Chordify-app. Bam, heel simpel. De app, die gemaakt is in samenwerking met applicatie-ontwikkelaar Hiro, zet ze dan instant om naar akkoorden. Zo kun je direct meespelen. Dat lukt natuurlijk niet iedereen, maar ook voor de beginnende muzikant is het een uitkomst. Je leert namelijk compleet op je eigen tempo.

Doedelzak?

Één kanttekening: het bestaat alleen nog voor gitaar, ukelele en piano. En nou horen we alle mensen met een doedelzak al denken ‘That’s a pity, ay‘. Maar goed, misschien dat de makers die later alsnog toevoegen. Fingers crossed, bagpipe-bazen.

Foto: Chordify

Hoe dan ook: ze zijn lekker bezig daar at Chordify headquarters. De IOS- en webversie lopen als een tierelier en vanaf 1 maart 2018 komt daar dus Android bij. Bovendien heeft het Groningse bedrijf een website waar je ook zat kekke stukjes kunt lezen over muziek, muziektheorie en de laatste ontwikkelingen rondom de app. Plus toffe interviews met bekende artiesten.

Meer weten over Chordify? Gewoon eem hier klikken voor een uitgebreider stuk over dit unieke Groningse initiatief. Of download gewoon de app in de Playstore en speel in no time Pompen van Kraantje Pappie op de ukelele. Want kom op, dat wil toch iedereen.

Psst, hier meer afleiding: