Ciara, Dennis, Ellen… Stormen met een naampie, tsjah

Vorige week was Ciara de talk of the day. De storm des doods was immers de eerste in Nederland met een naam. Maar het kan snel gaan, want inmiddels hebben we Dennis gehad en ligt Ellen op de loer.

Ellen? Ja zekers, mogelijk gaat het wederom flink waaien en gieren komend weekend en die wind heb nu al een noampie: Ellen.

Namen

Waarom Ciara Ciara heette? Of hoezo Ellen? Nou, dat komt door Eumetnet, een netwerk van Europese nationale meteorologische diensten. Binnen dat netwerk heb je weer kleinere naamgeefgroepjes, waaronder eentje met Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Ennnnn sinds kort hoort Nederland daar ook gezellig bij.

Het KNMI denkt namelijk dat Nederlanders dan voorzichtiger zijn en zich beter voorbereiden op een storm met code oranje of rood. “Brutus komt eraan!”, klinkt toch wat indrukwekkender dan: “En komend weekend is het alweeeeeeeeeer code oranje.” Op die fiets.

“Op die fiets”

Op zich logisch, maar het gevaar bestaat natuurlijk wel dat zo’n tactiek na een bries als Dennis al snel in kracht inbindt. Mocht Ellen nou ook niet veel meer worden dan een natte scheet, wie checkt dan er dan nog zijn dakpannen als Greetje of Truus over twee maanden de Nederlandse kust bereikt?

Wat vind jij: wordt er te snel een naam gegeven aan elke zucht wind, of ben je juist blij met Ciara, Dennis, Ellen en Dikke Tammo? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: