Column | Amsterdam bewijst: er gaat niets boven Groningen (bij nacht)

Af en toe komt er een niet zo heel relevant nieuwsbericht voorbij dat toch veel met de Groningse inborst doet. Zo meldt het Parool dat nog eens zes Amsterdamse clubs onbeperkte sluitingstijden krijgen. Rock ’n roll in Mokum.

In totaal mogen nu vijftien Amsterdamse clubs onbeperkt open. Dat nieuws wordt met gejubel ontvangen in de hoofdstad. Onder het Parool-bericht op Facebook delen honderden Amsterdammers opgetogen woorden. En de plaatselijke nachtburgemeester rept over “goed nieuws in barre tijden”.

Groningen de koningen

Amsterdam staat mondiaal bekend als een van de beste plekken in de wereld om te feesten. Maar na drie uur ’s nachts is het een provinciestad met, tot nu, slechts twee handen vol clubs waar gedanst wordt tot ver voorbij het ochtendgloren. Hoe anders is dat in Groningen.

In Stad mag elke toko in het centrum zo lang open als het de kastelein goed dunkt. De ene keer is dat tot 2:00 uur ’s nachts. Maar als het gezellig is, is het geen probleem als dat 8 uur wordt. Ook locaties buiten het centrum, zoals Paradigm, de Graanfabriek en EM2, worden daarin niet beperkt.

Wat dat betreft kan Amsterdam nog veel leren van de Groninger nacht.

Amsterdam krijgt er 6 clubs bij die 24 uur achter elkaar mogen openblijven. Dit zijn ze:

Geplaatst door Het Parool op Vrijdag 10 juli 2020

Toch nog wat goed nieuws in deze tijden: het aantal locaties met een 24-uursvergunning in Amsterdam wordt dit jaar…

Geplaatst door Nachtburgemeester Amsterdam op Vrijdag 10 juli 2020

Psst, hier meer afleiding: