Column over gevaren van tattoo-inkt laat zien hoe ‘goed’ veel mensen zelf onderzoek doen: het is een lachertje

Iemand die zelf op onderzoek is gegaan – foto van ANP

Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die prat gaan op ‘zelf onderzoek doen’ en ‘je goed inlezen’. Aan de hand van de opgedane bevindingen, die veelal bestaan uit filmpjes op internet, wordt regelmatig geconcludeerd dat de wetenschap, politici en journalisten het slechtste met de mensheid voor hebben. Maar dat zie je pas als je echt goed zelf op onderzoek bent geweest, is het credo. Nou, dat hebben we getest.

Een kleine week geleden publiceerden we de column ‘Dit wordt in je arm geprikt met goedkeuring van de GGD en het RIVM‘. Het artikel is zo opgeschreven dat het lijkt alsof het over het corona-vaccin gaat. Maar dat is niet zo. Het gaat over het plaatsen van een tatoeage en alle gevaarlijke stoffen die in de tattoo-inkt zitten. Logisch dat mensen ervan schrikken, want veel is niet onderzocht en wat wel bekend is aan ingrediënten is behoorlijk zorgwekkend, maar het had dus niks met vaccins te maken. Dat wordt in de laatste alinea ook goed duidelijk gemaakt.

Hahahaha: “Lees dit goed en neem geen vaccin”

Ondanks de duidelijke afsluiter blijkt dat veel mensen ermee aan de anti-vaccinatie-haal gaan. In totaal is de column inmiddels ruim 100.000 keer gelezen. Dik duizend mensen hebben de Facebookpost voorzien van een like of hartje en iets van 520 mensen hebben op onze Facebookpagina een reactie achtergelaten. Daarnaast is de column vanaf daar zo’n 507 keer gedeeld. Dit gaat dus puur om het bereik en de interactie vanaf onze eigen kanalen, want dat is inzichtelijk en uit dat inzicht doemt een bijzonder beeld op: mensen die anderen waarschuwen om goed onderzoek te doen, doen dat zelf in dit geval totaal niet.

Zo deelt Els, een vrouw van boomer-leeftijd en afgaande haar Facebookpagina een, volgens zichzelf, goed ingelezen corona-ontkenner, het artikel met het volgende poëtische bijschrift: “Als je leest wat er in zit. Ben ik toch blij te hebben geweigerd. Je kan niet rustig leven. Als je de vaccinatie besloot te nemen. Niet als je dit aandachtig hebt gelezen… Alleen struisvogels Kunnen niet lezen. En zullen hun kop in het zand steken Nou dan ben je gezegend. Als je niet verder kijkt dan je neus lang is. Het is ieders keus. En ieders mening. Maar het is met je leven spelen.”

Wesley, de goed ingelezen vrijheidsstrijder

Gelukkig leest Els wel alles dondersgoed tot de laatste regel zodat ze als geen ander weet waarover ze praat. Proest. Dat zelfde gaat op Wesley uit Stad. Wesley organiseert de vrijheidsdemonstraties op de Drafbaan en voorheen de Ossenmarkt. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij de fakkeldemonstraties voor de vrijheid. En Wesley gaat net als Els prat op zelf onderzoek doen en je goed inlezen. Conclusie van al dat onderzoek: corona is een scam van de elite om het volk een loer te draaien en miljoenen mensen en organisaties werken daaraan mee, waaronder Sikkom. Want hier wordt niks gedaan met de visie van Wesley, terwijl die goed belezen is.

Daarom ziet Wesley ons als addergebroed, als het kwaad, als de schandknapen van de globalisten en derhalve zijn we vaak niet welkom op zijn demonstraties waar vrijheid en liefde wordt gepredikt, zolang je maar in het straatje van Wesley en consorten lult. Enfin, ook Wesley liet eem zien hoe gedegen zijn eigen onderzoek is. Vol enthousiasme deelde hij de column op Facebook: “Zelfs Sikkom begint te ontwaken. Nanodeeltjes (dat ging dus over nano-pigmentdeeltjes van tattoo-inkt – red.) in vaccins. Super!” Totdat iemand scherp was en Wesley attendeerde op de laatste alinea: “Het gaat over tatoeages in plaats van vaccins.” Eem later verwijderde Wesley de post.

Vaak die anonieme accounts

Zo gaat het maar door en door met wakkere, goed ingelezen mensen die volledig leunen op eigen onderzoek, Zo pent Hannie: “Denk dus goed na bij de beslissing wel of niet faccineren.” Ja echt, reppen over faccineren, een artikel delen over tatoeages denkende dat het over vaccineren gaat en dan ook nog indirect stellen dat ze zelf dus wel goed nadenkt. En wat te denken van Jan. Die deelt de column over de tatoeage met de mededeling: “Hou je wat over aan het vaccin dan kun je je schadeloos laten stellen door betaling van de fabriek of de staat.”

Ook in reacties onder het artikel op Facebook, pb’s, appjes en email wordt duidelijk dat veel mensen het artikel niet lezen, maar er wel conclusies aan verbinden. Dat gaat ook makkelijker als je niet geremd wordt door kennis van zaken, maar het blijft opmerkelijk. Pedro Holandés (opvallend vaak durven mensen die de waarheid prediken dat niet onder eigen naam te doen, maar dat terzijde) stelt bijvoorbeeld duidelijk: “Niet in mijn lichaam.” Daarmee maakt hij duidelijk dat hij oordeelt zonder te lezen, want afgaande zijn foto’s zit hij onder de tatoeages.

Jordi is zelf de simpele ziel

Jordi, met ‘stop coronamaatregelen’ als profielfotokader, doet ook een duit in het zakje: “Sterkjer nog, ouderen zijn binnen 3 jaar na inname dood, jongeren worden ook veel minder oud. Depopulatie. Succes ermee!” En dat allemaal dankzij tatoeëren, Jordi? Ter afsluiting, om een lang verhaal niet nog langer te maken, John Co maakt het helemaal bont: “Ach ja…. big pharma moet zijn centjes verdienen he? Steek die prik maar waar de zon niet schijnt. Noem mij maar antivaxxer. Beter dan een corky te zijn die zich vrijwillig laat injecteren met een experimenteel goedje wat nog maar in fase 3 van de clinical trials zit. Dan ben je pas een achtergestelde simpele ziel!!”

Dus mensen die zich laten informeren door de wetenschap en een vaccin nemen zijn simpele zielen, volgens John. Wat is iemand dan die knetterharde conclusies trekt uit een stuk dat hij niet heeft gelezen?

Nou ja, dat dus. De spiegel heeft gewerkt. Verontrustend en tegelijk hilarisch om dit te constateren. Vooral als de ‘zelfonderzoekers’ worden geattendeerd op de laatste alinea. Iets met bek vol tanden. Check de reacties zelf:Psst, hier meer afleiding: