Compenseer Collegegeld NU! heeft 40K handtekeningen binnen: op naar de Tweede Kamer

Afgelopen tijd waren er diverse studentenprotesten in Groningen

Waarom 50% korting voor 100% crisis? Met die vraag als uitgangspunt ging de actiegroep ‘Compenseer Collegegeld NU!’ afgelopen februari aan de slag. De petitie met als belangrijkste eis met terugwerkende kracht compensatie voor al het college- en lesgeld dat in 2020-2021 is betaald door alle studenten is inmiddels meer dan 40.000 keer getekend.

Volgens onder ander de Groninger Studentenbond (GSB) hebben studenten met dank aan het schuldenstelsel te maken met oplopende schulden, prestatiedruk en een negatief toekomstperspectief. Met als gevolg dat velen kampen met stress, depressie en burn-out. De huidige crisis heeft deze problemen volgens de actiegroep alleen maar verder uitvergroot.

Den Haag

Met 40.000 (digitale) handtekeningen kan de eis nu als burgerinitiatief worden ingediend bij de Tweede Kamer. Volgens voorzitter Marinus Jongman van de GSB was het best spannend of de cruciale grens van 40K bereikt zou worden: “Maar afgelopen week is de petitie vrij onverwacht geëxplodeerd. We gaan nu kijken wat precies de vervolgstappen zijn, maar we gaan hier uiteraard mee richting Den Haag.”

Psst, hier meer afleiding: