Complete programma Grote Markt tijdens Gronings Ontzet

Grote Markt Gronings Ontzet

Gronings Ontzet, Bommen Berend, Groningens Ontzet, oftewel 28 augustus. Maar dan een heel weekend lang. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus feest in Stad. Omdat Groningen 344 jaar geleden bevrijd is uit de kluwen van de bisschop van Münster. Ook wel Bommen Berend genoemd omdat hij graag met bommen smijt.

Lang verhaal. Korte versie: feest. In de hele binnenstad. Met traditionele activiteiten zoals paarden keuren. Maar ook met een dik podium op de Grote Markt. Met drie dagen artiesten die hun kunstje doen voor hopelijk een vol plein. Net als vroeger. Toffer dan koninginnedag. Vanmiddag is de complete en definitieve line-up in onze mailbox geploft. En die mogen we delen.

Programma Gronings Ontzet Grote Markt

Vrijdag staan staan DJ’s Danny Dacosta en Dennis van der Geest op het programma. De exacte tijden krijgen we nog. Zaterdag is de hollandse hitjes-avond. Met optredens van Yves Berendsen, Diep Triest, Jannes, Rene Karst, Marco den Hollander en DJ Sowieso. Ook op zondag zijn er optredens op de Grote Markt en wel van DJ Sowieso en Ali B. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Heuh.

Voor meer informatie verwijzen u door naar de Facebookpagina van Ontzettend Gronings.

Psst, hier meer afleiding: