Consequenties voor Vindicat na epic fails afgelopen zomer

vindicat 2Vindicat krijgt sancties opgelegd door de Rijksuniversiteit. De vereniging moet een kritische zelfreflectie schrijven en indienen bij de RUG anders krijgen ze geen budget meer.

De cultuur bij Vindicat moet veranderen, vindt Elmer Sterken, Rector Magnificus van de RUG. De vereniging moet een kritische zelfreflectie schrijven, die zal worden voorgelegd aan een externe commissie.

Die accreditatiecommissie bepaalt of het corps gebruik mag blijven maken van het profileringsfonds. Maar wat houdt zo’n fonds in? Nou, daaruit krijgen bestuursleden van de studentenverenigingen geld om hun opgelopen studieachterstand tijdens het bestuursjaar te compenseren.

Moneys uit profileringsfonds

Uit het profileringsfonds kan een vereniging maximaal €33.000 per jaar krijgen, met een maximum van €2.600 per bestuurder. Burgemeester Peter den Oudsten meldt dat alle studentenverenigingen onderhevig zijn aan het accreditatiesysteem.

Hij hoopt dat deze maatregelen een voorbeeld zijn voor studentenverenigingen elders in het land. De duur van de accreditatie is voor een periode van vijf jaar. Daarna zullen verenigingen opnieuw een aanvraag moeten doen.

Cartoon door Wimpie Comics

Cartoon door Wimpie Comics

Vindicat ziet een grote kans

Het rapport wordt 1 maart 2017 verwacht. De Rector van Vindicat, Stijn Derksen, ziet de oplossing als een grote kans. Volgens hem is het draagvlak bij de studentenvereniging groter dan ooit.

Hij wil er alles aan doen om de accreditatie te krijgen. De deur gaat niet meteen helemaal open. Derksen ziet het nog niet zitten om media mee te laten kijken bij de ontgroening.

Ach, zolang jullie je gedragen jongens, hoef je toch niet bang te zijn.

Ga het gesprek aan ( comments)