Containers Suikerunie eindelijk (smerig en niet afgewerkt) opgeleverd: “What a joke, I need beer”

De containers op het Suikerunieterrein zijn vandaag opgeleverd. Dat betekent dat de internationale studenten eindelijk hun eigen plekje hebben. Ondanks dat goede nieuws zijn velen niet blij met wat ze aantreffen: niet afgewerkt, smerige bende en sommige containers hebben zelfs geen elektriciteit of stromend water.

Op verschillende Facebookpagina’s waar de bewoners zich hebben verenigd wordt vol afschuw gesproken over de containers. Dat is best opmerkelijk, want iedereen is hartstikke blij dat ze eindelijk, na vertraging op vertraging en gedoe op gedoe eindelijk een eigen huisje hebben. Totdat de ze deur openen en zien waarin ze terechtkomen.

Niet afgewerkt, roestig, smerig en gaten

“Hey Guys how do you like your rooms? Mine is so dirty that I can’t bring in my stuff yet. I have to clean it first”, schrijft een van de bewoners op Facebook. De post wordt ondersteund met een shitload aan foto’s van de containers. Daarop is te zien dat de brut slecht is afgewerkt, her en der smerig en roestig is, en dat er zelfs gaten in muren en kozijnen zitten.

In reacties laten meerdere bewoners weten enorm te balen van wat ze krijgen voor 500 euro per maand. Een kleine bloemlezing: “It’s not only dirty it is also scratched and not new at all.” – “The Model Container looked much better.” – “What a joke…. im going to need beer after this. Sucks that we cant directly travel south over the train tracks.”

“Hele week schoonmaken”

“Also my boiler is broken…no hot water until they change it.” – “I was shocked when the guy told me the rooms aren’t actually new. They’ve been used before in Amsterdam. €500 for dirty kitchen counter. My heat isn’t working & you can see that there were damages in the walls that are now patched up. & the bathroom…ugh, I’ll be cleaning all week.”

Niet best. Dat bevestigt onze bron ter plekke ook. Om de haverklap hoort ze uit een container: “Oh my God.”

Niet geuit als positieve verbazing, maar als schrik van wat wordt aangetroffen. En daaropvolgend: “I wasn’t expect anything, but this is even worse.” Een meisje klaagt bij de verhuurder over de smerige kamer. Daarop krijgt ze te horen dat er wordt verwacht dat ze het zelf schoonmaakt. En als ze eruit gaat, mag ze het niet zo opleveren. “I’m not gonna sleep here tonight.

Verhuurder: alles komt goed

Maar volgens Dick Jansen, van Rizoem (de verhuurder), komt alles goed. “Ik ben er nu zelf ook en ik moet zeggen dat het er goed uit ziet.” Daar denken vele huurders anders over, maar daar heeft Dick een verklaring voor: “De druk was erg hoog. We hebben overlegd of we nog een weekje later de containers moesten opleveren zodat we nog even de tijd hadden voor de laatste klusjes en schoonmaakwerkzaamheden.”

Daar heeft Rizoem echter vanaf gezien omdat de oplevering al zo vaak is uitgesteld en omdat de noodvoorzieningen, waar de studenten verblijven tot de containers klaar zijn, deze week worden gesloten. “We hebben daarom besloten de containers toch te openen, ondank dat er nog her en der wat moet gebeuren. Maar dat lossen we netjes op.”

 

Psst, hier meer afleiding: