Corona-uitbraak in restaurant in Leer, daarom dus reserveren op naam

restaurant

Net over de grens in het Duitse Leer zijn mogelijk zeven mensen besmet geraakt met corona. Ze hebben het virus waarschijnlijk in een restaurant opgelopen.

De restaurants in deelstaat Nedersaksen zijn sinds twee weken weer open. Dit is het eerste besmettingsgeval sindsdien. Gevolg van de zeven besmettingen is dat ongeveer vijftig mensen, die ook in het restaurant zijn geweest, in quarantaine moeten.

Daarom dus reserveren op naam

De restaurants in Nedersaksen hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding van corona tegen te gaan. Zo zit er twee meter afstand tussen de tafels, obers dragen mondkapjes en gasten moeten, net als hier dadelijk, namen, adressen en telefoonnummers achterlaten.

Dat het opgeven van NAW-gegevens nodig is, blijkt wel weer bij deze uitbraak. Daardoor kunnen direct de mensen die mogelijk risico lopen, omdat ze in dezelfde gelegenheid zijn geweest, getraceerd worden. Op die manier kunnen lokale uitbraken ingedamd worden in plaats van dat alles op slot moet en een compleet gebied in lockdown gaat.