Daarom wapperen regelmatig Friese vlaggen bij grote bouwprojecten in Stad. Je kunt het de Tjibbe’s niet kwalijk nemen

De Friese vlag wappert langs de Zuidelijke Ringweg

Regelmatig krijgen we foto’s door van Friese vlaggen die pronken aan grote kranen, dikke shovels of grote trekkers die meebouwen aan de Zuidelijke Ring of andere grote projecten in Stad. Een Friese collega, laten we hem Jelle noemen, stuurt de foto’s steevast door om te jennen. Omdat hij weet dat sommigen hier een allergische reactie van die in Groningen wapperende rode pompeblêden krijgen.

Maar na wat nachten slapen, tobben en overpeinzen, wordt een andere conclusie getrokken. Stukje omdenken, heet dat. Want het is natuurlijk hartverwarmend om te zien dat de Friezen zo blij zijn dat ze een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van deze geweldige stad dat ze dat willen laten zien. Aan iedereen die voorbijkomt. Met foto’s van de wapperende vlag op hun sjofel of kraan die naar vrienden en familie worden gestuurd.

Daarom

Zo van: “Groningen ontwikkelt zich als een raket. Met enorm veel nieuwe hoogbouw, een heel dik verbouwd hoofdstation en de Zuidelijke Ringweg die de grootstedelijke metropool straks afmaakt. En daar hebben wij aan bijgedragen. Dat hebben we misschien niet in Friesland, maar zonder onze hulp ging het ook niet zo voortvarend met Groningen.” Op die manier claimen ze dus gewoon een stukje van het succes in Groningen waar ze thuis mee kunnen shinen.

Psst, hier meer afleiding: