Kunstenaar uit Groningen ontwerpt sokken voor Let’s do Goods. Voor elk paar dat verkocht wordt, gaat een paar naar iemand die afhankelijk is van kledingdonatie

Juan David Podesta Bravo met zijn ontwerpen

Let’s do Goods hangt dinsdag sokken op in Groningen. Om mee te nemen of cadeau te geven. De sokken zijn ontworpen door Juan David Podesta Bravo, een kunstenaar uit Groningen die aan dagbesteding doet bij WerkPro, en bedoeld om de 58.000 mensen die in Nederland afhankelijk zijn van kledingdonatie, aan warme sokken te helpen.

Juan David Podesta Bravo is beeldend kunstenaar. Hij werd door Let’s do Good benaderd om sokken te ontwerpen voor het sokkenproject waar het sociale bedrijf sinds afgelopen wereld daklozendag (10 oktober) mee door Nederland trekt.

‘Sokken zijn het meest nodig’

Elke maand wordt met een nieuwe dakloze kunstenaar in een nieuwe stad een nieuwe sok gelanceerd. Voor elk paar dat verkocht wordt (klikkerdeklink hier om te kopen), wordt een paar gedoneerd aan stichting WerkPro in Groningen.

Sokken worden het minst gedoneerd terwijl ze het meest nodig zijn, zegt Niels Hermus van Let’s do Goods. “Door de coronacrisis stijgt het aantal mensen dat afhankelijk is van kledingdonatie fors. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als sokken. En het gaat niet alleen om de dakloze man op een bankje in het park, maar om een steeds groter groeiende groep alleenstaanden en complete gezinnen in verborgen armoede.”

Rectificatie: In een eerste versie van dit artikel stond abusievelijk vermeld dat Juan David dakloos is. Dat is niet zo. Hij heeft gewoon een woning in Groningen.

Psst, hier meer afleiding: