Dappere gasten op een scooter tuffen gozer in het gezicht in het Noorderplantsoen. Zijn er meer slachtoffers?

Stok foto, Stockphoto, Stock foto
Stokfoto voor berichten waar we onmogelijk een goeie afbeelding bij kunnen vinden.

Fiets je rustig door ’t Noorderplantsoen met je vrienden, word je plots vol in je gezicht getuft door tuig op een scooter. Het overkwam Thomas afgelopen zaterdag.

De student HBO-Verpleegkunde fietste rond 19.00 uur door het plantsoen, richting de Westerhaven. Een scooter kwam hem tegemoet. Daar zaten twee jongens op. “Ze staken hun middelvinger op en toen ze vlakbij waren, kreeg ik een lading tuf in m’n gezicht”, vertelt hij. “Het was totaal uit het niets en er was nul aanleiding.”

Zijn er meer mensen bespuugd?

Het ging allemaal zo snel, dat Thomas de nummerplaat niet goed kon zien. Ook had hij geen tijd de jongens aan te spreken op hun gedrag, en daar baalt hij van. Hij hoopt dat de jongens gestraft worden voor dit absurde, ranzige gedrag. “Ik herinner me dat dit vorig jaar ook al een keer is gebeurd. Dus ik ben benieuwd of er nu ook meer mensen bespuugd zijn.”

De jongens reden op een donkergroene scooter, weet Thomas nog. “Ze hadden van die regenachtige North Face-jasjes aan, en ze waren ongeveer 17/18 jaar oud.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er tot nu toe geen soortgelijke meldingen binnen zijn gekomen. Heb je toch ook zoiets meegemaakt? Of heb je meer gezien? Dan horen wij dat graag.

Psst, hier meer afleiding: