Daten voor studenten in coronatijd: hoe doe je dat eigenlijk? Probeer eens ‘walk & date’

Foto: shutterstock

Het is een uitdaging voor menig student. Hoe date je tijdens een pandemie coronaproof? En hoe ontmoet je sowieso nieuwe mensen? Steenbok Sport, een bedrijf dat alles in huis heeft voor lopen en hardrennen, wil de liefde daarom een handje helpen. Met ‘Walk & Date’ kun je je laten koppelen voor een wandeldate op 21 mei.

Bijna alle studenten in Groningen voelen zich in tijden van corona wel eens eenzaam. Dat bleek uit onderzoek van hoger onderwijsbladen UKrant en HanzeMag. Tegelijk schamen veel studenten zich om voor hun gevoelens uit te komen. Volgens het onderzoek van de redacties gaat het om veertig procent van alle ondervraagden. Ook vindt een op de drie studenten dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om de problemen op te lossen. En dan is het initiatief van Steenbok Sport misschien wel een stap om uit het isolement te kruipen.

Koffie en koek

Het is allemaal heel simpel, dus wat je vooral nodig hebt is een portie lef. Je meld je aan voor een date met een andere student en Steenbok Sport koppelt je vervolgens aan iemand. De date begint om 16.00 uur en de studenten zullen een paar vragen meekrijgen en een route om te lopen. De wandelingen zijn in alle windstreken van de stad. Onderweg zullen de daters de mogelijkheid hebben om een kop koffie en koek te halen bij een barista.

De kosten bedragen €9,95 en opgeven kan via de website van Steenbok Sport.

Psst, hier meer afleiding: