De Kater keert minder ‘gulzig’ terug en start met nieuw concept: eten x werken x ontmoeten

Rechts kok Jasper: “Voor het diner is mijn favoriet de zeebaars”

Ruim twintig jaar was de Gulzige Kater een begrip aan het Gedempte Kattendiep. Tot er vorig jaar opeens een klein berichtje op de website stond. Het restaurant kon het hoofd na al een tijd van spartelen niet meer boven water houden. Het doek viel en personeel stond met een kater op straat. Na een tijd van zwerven is De Kater terug. Iets minder gulzig, maar met een gloednieuw concept.

Het concept van De Kater is straight forward: goed eten, een fijne, informele sfeer en een plek om te werken of een plek om met vrienden en/of collega’s lekker te tafelen. Sinds vorige week zijn de deuren (voor nu) van donderdag tot en met zondag geopend en is iedereen welkom.

‘Mijn favoriet de zeebaars’

Kok Jasper is meeverhuisd: “Voor De Kater werkte ik voor De Gulzige Kater en dit mag ik nu als kok voortzetten bij De Kater. Vanuit mijn studie ben ik gelijk bij De Gulzige Kater begonnen en ik werk nu al tien jaar binnen dezelfde muren. Ooit ben ik begonnen in de bediening en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om in de keuken te werken.”

Over zijn favoriete gerechten hoeft hij niet lang na te denken: “Mijn favoriete gerecht is de Club Sandwich voor lunch, die is absoluut top! Voor het diner is voor nu mijn favoriet de zeebaars, gecombineerd met een mooi droog wit wijntje.”

Werken x ontmoeten

Naast eten en ontmoeten wordt De Kater ook een ideale werkplek. Op de eerste verdieping komt een lounge met flex- of vaste werkplekken. Voor 99 euro per maand heb je zo’n vaste ergonomische werk- of studieplek met een locker voor je spullen. Koffie haal je bij een volautomatisch koffiestation van Starbucks. De planning is dat dit vanaf september kan.

Het mag duidelijk zijn. Het roer is compleet omgegooid aan het Gedempte Kattendiep nummertje 33. In een nieuwe tijdgeest waarin werk, ontmoeting en ontspanning steeds meer verweven raken. Eén gevaar: de kater.

Psst, hier meer afleiding: