De kersteierballen van Marcel Hensema (zelf ontworpen) worden nu ook online verkocht

Groningers en eierballen is als Donald en Melenia Trump, de liefde spat er vanaf. Maar in Stad gaat het om oprechte liefkozerij. Dat blijkt zaterdag ook weer bij het artikel over de kersteierballen die Marcel Hensema op de Grote Markt verkocht. En dat heeft Marcel er mede toe bewogen om een webshop op te zetten.

Dat is goed nieuws voor al die mensen die niet eens wisten dat de kersteierbal verkocht werd, maar wel graag eentje willen hebben. Afgaande de reacties op Facebook gaat dat niet om enkelen, ook niet om een paar handen vol, maar om duizenden Groningers die graag de bijzondere bal willen toevoegen aan de selectie.

Zelf bedacht en ontworpen

Marcel, als acteur bekend van Hollands Hoop, Penoza en nog een lading films, series en theaterstukken, heeft de kersteierballen zelf ontworpen en in behoorlijke oplage laten maken. Allemaal bedoeld als merchandising rondom zijn theatershow ‘Mijn Vrede’ die eind dit jaar in de theaters zou draaien. Omdat al een tijdje duidelijk is dat de zaal niet ouderwets vol kan zitten met mensen, want corona, dacht Marcel: ‘Er zitten sketches in de show over de frikandel speciaal en eierbal, waarom ga ik rondom de voorstellingen geen kersteierballen verkopen om de gederfde inkomsten een beetje terug te verdienen?'”

En zo geschiedde en was Marcel ineens eigenaar van ongeveer 1500 kersteierballen. Maar inmiddels ziet de wereld er anders uit en is erg onzeker of de voorstellingen eind dit jaar überhaupt door kunnen gaan. Marcel besluit niet bij de kerstballen neer te zitten en regelt met de markmeester dat hij ze afgelopen vrijdag kon verpatsen op de Grote Markt. Dat loopt storm, aan het einde van de dag heeft hij honderden verkocht à een tientje per stuk.

Koop de kersteierballen hier

Eerdaags staat Marcel weer met de kersteierballen op de Grote Markt. Maar het is nog niet duidelijk wanneer en of jij dan kunt. Daarom vanaf vandaag dus ook de websop, opdat iedereen een vredige kerst met een kersteierbal heeft.

Klikkerdeklik hier voor de webshop.

Psst, hier meer afleiding: