De nachtraad tipt toffe feestjes, kerstmarkten en voorstellingen in december

nachtraad uitgaanstips
De nachtraad, met van links naar rechts nachtraadleden en ergens in het midden de nachtburgemeester, de man met baard.

Een van de beste perioden om erop uit te gaan is begonnen: december. Dat wordt weer een maandje de lever tarten en van feestje naar fuifje hobbelen. Van Berlijnse techno of vuige metal in donkere kelders tot de zielkietelende voorstelling in de Nieuwe Kerk of serene jazz in De Smederij, er is van alles te doen. De keuze is zo reuze dat de nachtraad tipt en adviseert. Zodat je weet.

Beats ’n Breaks: Live Radio @ ORKZ – 4 december

Mischa: “Omdat de sfeer, mensen en locatie bij deze uitzending altijd top zijn! Daarnaast kom ik deze editie bij hoge uitzondering een DJ-set doen, waarbij ik zo veel mogelijk psychedelische stijlen wil belichten in de tijd die ik krijg. Kom dus ook & ga mee op muzikale ontdekkingsreis!”

Eventlink

F_AKE Berlin @ All Round Groningen – 7 december

Merlijn, de nachtburgemeester: “Een jonge frisse organisatie haalt vette techno DJ’s uit Berlijn voor een nieuw feest concept dat het rauwe gevoel van daar naar de kelder van All Round wil brengen. Dit soort initiatieven moedig ik altijd aan dus vandaar dat Fake mijn weekend tip van deze maand is.”

Eventlink

X_Yusuf_Boss – Afar @ de Nieuwe Kerk – 14 december

Mulu: “Dit is de nieuwe voorstelling van Mohammed Yusuf Boss. Hij heeft de Groningse Cultuurprijs van 2019 gewonnen. Het is een show die je moet zien.” Wat ga je dan zien? Nou, dit, volgens de Facebookpagine: “Kom de ruimte ontdekken en laat je meevoeren in een voorstelling vol ontmoetingen. Een voorstelling waarin drie dansers, een zanger, vijf muzikanten én het indrukwekkende Timpe-orgel verschillende perspectieven representeren.”

Eventlink

Kerstmarkt Groningen @ Martinikerk – 14 december

Matthijs: “Diverse stands met lekkernijen, kerstspullen en drankjes. Het perfecte moment om je kerstinkopen te doen!”

Eventlink

Machtig: Skeptical, The Caracal Project, Posij & more @ Simplon – 14 december

Marijke: “Voor de verandering heb ik eens een Drum&Bass feest gekozen! Voor deze Machtig editie is o.a. The Caracal Project uitgenodigd. Dit is een yung & upcoming artiest uit Lyon die qua sound perfect past bij de vibe van dit event. À bientôt!”

Eventlink

Jazz in de Smederij: Big Band van het Prins Claus Conservatorium – 17 december

Yorick: “Zo vlak voor de kerstdagen is er niks fijners dan wegkruipen in een van de gezelligste restaurantjes van Groningen en te genieten van al het opkomende muzikale talent wat hier in Groningen aan het conservatorium studeert.”

Eventlink staat nog niet online.

Het Grote Kerstbal @ DOT – 20 december

Roos: “Een super gezellig feest om alvast in de sfeer te komen voor kerst, waar jij je gekste kersttrui mag showen! De entree is gratis en het begint om 15:00 dus kom op tijd!”

Eventlink

Kerstfeest in de grootste kerstbal van de wereld

De Troebadoers / De Oosterpoort @ SpotMuziek – 21 december

Merel: “Als je lekker van de Grunninger sferen houdt, luister naar de Troebadoers.”

Eventlink

Downstage: Farer + Grey Aura @ Vera – 21 december

Pieter: “De Groningse metal band Farer heette voorheen Menhir en brengen volgend jaar een nieuw album uit die echt heel dik gaat zijn. In december doen ze alvast een optreden bij Vera en dat wordt leuk. Kom voor de metal, blijf voor Bassist Frank de Boer, want hij is een cutie!”

Eventlink

Vegan Kerstmarkt @ EM2 – 22 december

Anastasija: “Duurzaamheid is belangrijk. Vooral als het over grote feesten gaat zoals Kerst. Gezelligheid, glühwein en foodtrucks, maar dan vegan – sounds good to me!”

Eventlink

Subsonic New Year Mayhem Reunion @ De Loods – 31 december 

Raquel: “Nog geen plannen voor Oud & Nieuw? In De Loods is dit jaar dé Subsonic Oud & Nieuw Mayhem. Vette DJ’s, Subsonic vibes en Lemonbounce. Do I need to say more?!

Eventlink

Psst, hier meer afleiding: