De nachtraad tipt toffe fuifjes, events en andere culturele shizzle in januari

nachtraad uitgaanstips

Na de chaotische periode waarin je met kerst hopelijk zo ontiegelijk veel hebt gegeten dat je er nu uitziet als een enorme Snorlax. En waarin je met Oud & Nieuw misschien een vuurwerkje hebt afgestoken, een lekker feestje hebt gepakt of gezellig met je friends & fam een bankhang-sessie hebt gehouden, is het tijd voor een vers nieuw jaar vol leipe feestjes en andere leuke evenementen. Aanschouw de eerste lading weekendtips van de eerste maand van 2020, professioneel in elkaar geknald door de Groninger Nachtraad, het adviesorgaan van nachtburgemeester Merlijn Poolman.

Paradigm Trilogy: NYD // woensdag 1 januari @ Paradigm Zeefgebouw

Roos Klont: “Begin januari ga ik De Nachtraad verlaten om buiten Groningen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarom zal mijn januari tip mijn laatste zijn, en wat beter dan eindigen met een tip waarmee je knallend het nieuwe jaar inluidt, namelijk op Paradigm NYD! Dus ben jij nog niet uitgefeest na kerst en NYE, dan is dit zeker een aanrader!

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Nieuwjaarsfeest 2020 // donderdag 2 januari @ Forum Groningen

Raquel Kouprie: “Ben je na twee dagen eindelijk een beetje uitgebrakt? Kom dan vooral naar het Nieuwjaarsfeest in het Forum. Een culturele en muzikale avond waar je op ontdekkingstocht kunt gaan in het Forum! Tevens zullen wij als Nachtraad ook aanwezig zijn en een aantal belangrijke zaken toelichten over ons orgaan. Onze presentatie vindt plaats om 21:30 in Camera 2!?”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Bassface presents: Culprate // zaterdag 11 januari @ Simplon

Marijke Baks: “Het eerste bassfeestje van 2020 is een feit. Hopelijk ben je een beetje bijgekomen van alle Nieuwjaarsfuifjes en de bijbehorende afterparties, want op zich is dit wel een editie waar je als echte basshead bij wil zijn. Niemand minder dan Culprate komt namelijk langs in Grunn en voor degenen die niet weten wat voor gezellige muziekjes deze man maakt is dit mijn advies: check bovenstaand YouTube filmpje!”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Eurosonic Noorderslag – woensdag 15 t/m zaterdag 18 januari

Merel Cuperus: “Niet alleen is ESNS al wat jaartjes in de stad te vinden, het is ook uitgegroeid tot een van de geweldigste festivals voor beginnende artiesten. Het ontdekken van nieuwe bands is veel te leuk tijdens deze week en de afsluiting op Noorderslag is een mooie traditie om de huidige stand van zaken van de Nederlandse muziekindustrie te aanschouwen.

Klikkerdeklik hier voor meer info

https://www.youtube.com/watch?v=ypknY6nIDe0&t=1063s

ESNS – Molchat Doma (BY) // woensdag 15 januari @ Vera

Pieter Lam: “Molchat Doma is de tweede artiest van de Harakiri Diat. Dit is een populair YouTube kanaal voor Post-Punk en New Wave, gelinked aan het label Detriti Records. Molchat Doma is awesome en ze spelen tijdens ESNS!”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Ongehoord – Eurosonic After // vrijdag 17 januari @ Simplon

Ashely Koloppo: “Hier is een leuk feest voor liefhebbers van elektronische muziek. Een feest waar elektronische dansmuziek in zijn breedste vorm wordt gespeeld. De show wordt georganiseerd door Ongehoord Collective uit Groningen.”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Pleuropsonic Mainstage // zaterdag 18 januari @ ORKZ

Yorick Wagenaar: “ESNS komt er weer aan en dat betekent een overload aan livemuziek in de stad. Eurosonic, toetersonic, grunnsonic, sonicsonic… ga zo maar door. Ik denk, pleur op met al die sonics en kom naar pleuropsonic. Kop d’r af schroeven en gaan.”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

W:O:A Metal Battle Voorronde Groningen // vrijdag 24 januari @ Simplon

Merlijn Poolman: “Meer dan tien jaar geleden verloor ik in de Metal Battle met mijn toenmalige twee bands van mijn latere Subsonic-compagnon Juliën en misschien had ons leven er wel heel anders uitgezien als dat niet gebeurd was. Vele jaren later is de Metal Battle, waar vier bands tegen elkaar strijden om door te gaan naar een plek op het fameuze Wacken Open, nog steeds een begrip en raad ik iedere rock of metal liefhebber aan om voor 5 euro entree je lokale scene te supporten op vrijdag de 24e in Simplon!”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Trinity in Technoland – The Reunion // zaterdag 25 januari @ Graanfabriek

Loesje Drenth: “Als er iemand in Groningen altijd zijn ziel en zaligheid in het organiseren van techno-feesten stopt is het Ronald Mannes aka Ven wel! Deze veteraan is sinds 1997 tevens de man achter de fameuze Trinity in Technoland feesten en met Thomas Schumacher haalt hij nu voor de reünie een topnaam naar Groningen!”

Klikkerdeklik hier voor meer info.

IkPas // januari 2020

Misha Pchenitchnikov: “December was een maand waarin vele (on)nodige drankjes en borrels met elkaar gedronken zijn. Daarom is januari de perfecte maand om aan jezelf, en je lichaam, te denken en de hele maand niet te drinken. Kan jij het aan? Of ben je toch meer gewend aan alcohol dan je dacht?”

Klikkerdeklik hier voor mer info.

Star Wars: The Rise of Skywalker // januari @ Pathé en Kinepolis

Matthjis Schreuder Wolters: “Star Wars: The Rise of Skywalker is deel 9 en tevens het laatste deel van de trilogie. Ben je fan, dan moet je hem zeker zien. Je kan deze film in 2D of 3D bekijken in de Pathé of bij Kinepolis Groningen.”

Psst, hier meer afleiding: