De Papiermolen is weer open: een maand eerder dan normaal zwemmen, maar niet duiken

Aan wethouder Inge Jongman de eer het hek te openen (Foto: Sport050/Papiermolen)

Even met de ogen knipperen. Want er gaat zowaar iets open. Een zwembad! En omdat deze in de openlucht is mag er gezwommen worden. Wethouder Inge Jongman opende vanochtend het toegangshek van het rijksmonument ‘De Papiermolen’ voor de eerste banenzwemmers. En dat was een maand eerder dan normaal.

Voor het zwemmen is reserveren wel verplicht. Dat kan via het systeem van Sport050. Omdat er in en direct rondom het bad geen verlichting is gaat tot en met 11 april het zwembad om 08:00 uur open. Daarna voor de vroege vogels weer om 07:00 uur. Wil je de hele lente en zomer spartelen? Dan kun je voor €105,20 een abo kopen. Weet je dat ook weer.

Geen duikplank

Er zijn nog wel enkele strenge coronaregels. De blokken voor het zwemmen zijn één uur. Je mag vijf minuten voor tijd naar binnen. Tien minuten voor het einde moet je het bad weer uit. Je moet je zwemkleding thuis al aan doen onder je gewone kleding en buiten omkleden. Na afloop mag je niet douchen, wel weer binnen omkleden. En het allerergste. De duikplank is gesloten.

Kun je onlangs dit relatief kleine leed niet wachten weer een duik te nemen in één van de mooiste zwembaden van ons land? Of juist niet? Meld het dan in de comments.

Psst, hier meer afleiding: