De verkoffialisering van Stad gaat maar door: Cesile is open met drie verdiepingen in Herestraat

Zowel van binnen als buiten indrukwekkend – foto’s van Arjan van der Bilt

Niets ten nadele van koffie, we kunnen op de redactie van Sikkom ook niet zonder, maar de koffiezaakjesgraad van Groningen lijkt met de week hoger te worden. Zo is sinds vorige week Cesile open. Een zaak met liefst drie etages in het pand waar First in Jeans ooit zat.

Liever een koffietoko natuurlijk dan een leegstaand pand. Het is echt niet de bedoeling om hier een beetje zuur te gaan lopen doen, want ook deze nieuwe horecazaak ziet er weer geweldig uit. Juni vorig jaar ging First in Jeans failliet en daarna heeft het pand ruim een jaar leeggestaan. En dat op een absolute hotspot: Herestraat 1.

Iedere dag vers gebak

Wij spraken afgelopen zomer al met de Cecile die achter Cesile zit. Toen werd de verwachting uitgesproken dat ze mee willen en kunnen doen in het ‘hogere segment’ qua koffie. Of dat gelukt is, is natuurlijk maar op één manier achter te komen.

Sinds een week is Cesile open en kun je met uitzicht op Herestraat en/of Grote Markt genieten van een bakkie pleur en alle variaties daarop, broodjes, gebak en andere lekkernijen. En die worden iedere dag vers gemaakt door een patissier. Dagelijks geopend tot 18:00 en op koopavond.

Psst, hier meer afleiding: