De Vrije Student: afwijzen accreditatie Vindicat onterecht, want bestuur kon niks doen aan incidenten

Na wat wikken en wegen heeft een commissie donderdag besloten de accreditatie van Vindicat af te wijzen. Echter vraagt universiteitspartij De Vrije Student daar nu een spoeddebat over aan. Zij stellen dat het proces niet volgens de regels en afspraken is verlopen.

De Vrije Student zegt dat het bestuur van een studentenorganisatie zoals Vindicat alleen verantwoordelijk kan worden gehouden voor zaken waar ze ook invloed op hadden kunnen uitoefenen.

En dat gold volgens de universiteitspartij duidelijk niet voor een aantal incidenten waarop de commissie zich heeft gebaseerd. “Het Universiteitsbestuur heeft er zaken betrokken waar de vereniging niets aan kan doen, zoals de huisfeesten en het busincident”, aldus fractievoorzitter David Jan Meijer. “De Universiteit heeft beloofd dat ze daar de vereniging niet op zou afrekenen, maar dat doet ze nu wel.”

Spoeddebat

Verder stelt Meijer dat de beslissing van het college ook andere studentenorganisaties in Stad zorgen baart: “Dit zijn afspraken die met alle studentenverenigingen en -organisaties in Groningen zijn gemaakt. Bij het maken van die afspraken is uitgegaan van wederzijds vertrouwen, maar nu het er op lijkt dat het College deze afspraak terzijde heeft geschoven, zit dat vertrouwen voor veel studentenorganisaties op de wip. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij de Groninger studentenorganisaties.”

Het spoeddebat krijgt voldoende steun en wordt als het goed is nog voor de kerstvakantie gehouden.

Psst, hier meer afleiding: