Deel binnenstad wordt tijdelijk alleen toegankelijk voor voetgangers

Om ruimte te creëren zodat Groningers de anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden, worden fietsers vanaf maandag grotendeels geweerd uit de binnenstad.

Met de opening van het terrassenseizoen op 1 juni wordt er namelijk meer drukte verwacht in het centrum. Om voetgangers dan ruim baan te geven, worden straten als de Brugstraat, Brug bij het Groninger museum, Trompbrug, Guldenstraat en Vismarkt tussen 12:00 en 19:00 een no go area voor de tweewielerende medemens.

Wordt het dan niet drukker op alternatieve fietsroutes? Zekers. Daarom zorgt de gemeente dat op die wegen de fietsers veel vaker groen krijgen bij de stoplichten. Om de flow er ’n beetje in te houden en zo.

Looproutes en stalverbod

Naast het fietsverbod is het vanaf maandag ook verboden om je stalen ros in de binnenstad te parkeren tussen 12:00 en 19:00 en op drukke dagen. Aan de rand van de stad, bij de Diepenring, Ossenmarkt en zijstraten, zorgt de gemeente voor extra stallingsmogelijkheden.

Dan de looproutes, die komen er. Over het algemeen worden mensen met aanwijzingen op de grond verzocht zoveel mogelijk rechts aan te houden. Naast de instructies op de gele klinkers worden er stewards ingezet om het shoppende en bierslurpende terrasvolk een beetje in goede banen te leiden.

Wat denk jij: is een tijdelijk fietsvrije binnenstad een goed plan? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: