Deel twee Groninger Nacho Test: top tien volgens de massa

nacho

Het heeft allemaal iets vertraging opgelopen, maar deel twee van de Grote Groninger Nacho Test is klaar en af. Dankzij de ruim 550 tips die we kregen na onze oproep, hebben we de publieke top tien van nacho-spots in Groningen gefilterd.

Die gaan we de komende week stuk voor stuk bezoeken om het absolute eindoordeel te vellen. Want de massa heeft niet altijd gelijk. Tijdens de officiële eindtest beoordelen we de beroemde chips messcherp op een aantal belangrijke criteria, zoals: hoeveelheid en versheid groentes, hoeveelheid kaas, is de portie beetje groot, kwaliteit en smaak chips, kwaliteit en kwantiteit sausjes, temperatuur en meer van dat.

Zodat we, ergens over twee weken, de enige echte top tien met de allerlekkerste nacho’s in Groningen online knallen. Geformeerd door jullie en de ‘fijnproevers’ hier op de redactie. Er zijn overigens ook aantal thuisadresjes genoemd, die gaan we ook bezoeken. Als het mag. Voor de leuk en omdat ook wel grappig is om daar een top vijf van te maken. En tot slot: er heeft ook iemand gewonnen. Die mag weer iemand anders meenemen om met ons en op onze kosten de nacho’s te testen. De winnaar krijgt een berichtje.

Top Tien Nacho-spots in 050 volgens 050

1- Mr. Mofongo met 55 stemmen
2- Grand Café Hooghoudt met 39 stemmen
3- Drie Gezusters met 38 stemmen
4- Uurwerker met 27 stemmen
5- Pappa Joe met 23 stemmen
6- Cantina Mexicana met 23 stemmen
7- Wadapartja met 22 stemmen
8- Four Rose’s met 22 stemmen
9- Feliz Fine Food met 21 stemmen
10- Newscafé met 18 stemmen

In totaal zijn er ruim 45 spots geopperd. Misschien dat we er nog een paar uitkiezen voor drie tipjes die buiten deze top tien zijn gevallen. Zo weten we door eigen ervaring dat sommige restaurants of kroegen, die wel echt heerlijke nacho’s serveren, te weinig zijn genoemd om in de eindselectie te komen. Zou zonde zijn om die te vergeten.

Mmmmmmm nacho’s. Het ultieme terrasvoer. Daarom de Grote Groninger Nacho’s Test. Maar daar hebben we hulp bij nodig. Waar moeten we nacho’s testen?

Geplaatst door Sikkom op donderdag 6 juli 2017

Ga het gesprek aan ( comments)