Demonstratie tegen corona in Stad trekt honderden mensen. Hebben in goede harmonie ronde gelopen

Foto van Pro News

De corona-demonstratie in het centrum vanmiddag is rustig verlopen. De schattingen lopen uiteen van enkele honderden deelnemers tot een man of duizend.

Met een wandeltocht vanaf de Grote Markt door de binnenstad lieten mensen hun afkeer horen en zien tegen het coronabeleid. Onderweg werden leuzen geroepen als ‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur’ en mensen droegen spandoeken mee met teksten als: “QR-code = discriminatie” en “Kinderen zijn onze toekomst. Niet onze proefkonijnen”.

Gelukkig geen rellen

Er werd gevreesd voor ongeregeldheden omdat verschillende groepen met relschoppers aan de haal gingen met de demo. Zo werd op Telegram opgeroepen om herres te schoppen in Groningen en de politie te belagen met zwaar vuurwerk. Reden voor de politie om behoorlijk wat ME achter de hand te houden.

De politie hoefde niet in te grijpen. Her en der klonk wel een harde knal, maar onlusten bleven uit. Gelukkig maar. Want het merendeel van de aanwezigen wilde op een nette manier de zorgen uiten. Dat lukt niet als een kleine groep relschoppers de brut verpest. Wat dus gelukkig niet gebeurde, waardoor het over de inhoud ging in plaats van afschuw over idioot geweld. Hulde daarvoor!

Psst, hier meer afleiding: