Dikke Kerst-afdeling Intratuin-vestigingen opent over twee weken al

Zo, terwijl de vellen nog van de verbrande schouders schilferen, worden hele delen van Intratuin-vestigingen in Nederland weer omgetoverd tot Kerst-Walhalla’s. Gewoon. Omdat het kan.

Wie wel eens heel burgerlijk een rondje Intratuin doet in het najaar weet: het is smullen. De Kerstshow maakt van de huis-en-tuinsupermarkt een soort van pretpark. Wel de AliExpress-variant van een volwaardig dagje uit, maar toch: het ziet er best puik uit. Mits je van kitsch houdt dan.

Vroeg

Al helemaal zin gekregen in het winterwonderlandje na al het gezwam erover? Dan heb je geluk. Want waar het spul normaliter pas halverwege of eind oktober opgetuigd wordt, begint Intratuin er dit jaar wat vroeger mee. Over twee weken al, om precies te zijn.

“Normaal gaan de kerstshows rond de herfstvakantie open, maar dit jaar zetten de meeste winkels in op de eerste week van oktober”, vertelt Peter Paul Kleinbussink, directeur Intratuin Nederland. “Vanwege corona geven we onze klanten langer de tijd, we spreiden de kerstdrukte.”

Op zich logisch, veel luitjes zijn gek op het spul bij het tuincentrum en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vandaar dat de shows niet alleen eerder starten, Intratuin blijft vanaf half september ook langer open – elke dag tot 21:00.

Kopen, kopen, kopen

Ja, ja, ze zetten alles op alles om de Kersttoevoer veilig te stellen en eigenlijk moet dat ook wel. Deze periode is behoorlijk belangrijk voor tuincentra in Nederland. Ter illustratie: de Kerst-kranke Höllander gaven vorig jaar in totaal zo’n 115 miljoen euro uit aan kerstbomen en kerstartikelen.

En wat mensen dan precies kopen, verschilt per jaar. De trend voor dit 2020? Uitbundig, als we Intratuin-styliste Suzanne Droogh mogen geloven. Dansende Kerstmannen op tafel, gekke hangers voor in de boom. Droogh: “Verder wordt 2020 het jaar van veel pluimen, droogbloemen en kleur.”

Tuinland in Stad

Wel een dingetje: de Intratuin in Grunn is in 2004 een Tuinland geworden. Voor de dichtstbijzijnde Intratuinen moet je helaas richting Winschoten, Liejouwurt of Drachten jakkeren. Je begrijpt: dat doet niemand voor z’n lol. Maar hé, met Kerst in de kop doe je rare dingen. Enneh, doe vooral even een belletje naar de vestiging voordat je in je koekblik stapt. Kerst barst niet in elke Intratuin al over twee weken los. Eem checken dus.

Vind je een bezoek aan Drachten, of Winschoten sowieso een te grote straf? De WinterWonderWereld van Tuinland in Stad opent over een dikke maand op 24 oktober. Net zo’n feestje als die van de Intratuin en een stuk dichterbij.

Wie kan wel juichen na dit heuglijke nieuws? Tag hem of haar in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: