Directeur Noordlease over nieuwe naam FC-stadion: “Het kan ineens snel gaan”

Onze bron weet het zeker, en hij kan het weten: “Het stadion van FC Groningen krijgt weer een nieuwe naam. Welke naam dat wordt, is nog niet bekend. Zeker is wel dat Noordlease verdwijnt.”

Noordlease is begin 2017, samen met Leasevisie uit Heerhugowaard, overgenomen door Hitachi. De leasebedrijven blijven gewoon bestaan, maar gaan door onder een nieuwe naam. Volgens onze bron, die dicht op het vuur zit, wil de lease-tak van Hitachi voor de herkenbaarheid in heel Europa onder één naam werken.

Naam Noordlease is eindig

“Dat houdt in dat de werknamen Noordlease en Leasevisie ophouden te bestaan. Net zoals de naam van het FC Groningen-stadion, dat kan dan niet anders. Waarschijnlijk krijgt het stadion de naam van de nieuwe leasemaatschappij, maar het kan ook zijn dat de Groene Kathedraal het Hitachi Stadion wordt.”

Dat zou beteken dat het stadion drie verschillende namen binnen drie, vier of vijf jaar krijgt. Niet echt goed voor de herkenbaarheid van de club. Daarom maar eem een rondje bellen, checken of betrokkenen wat meer kunnen vertellen. Te beginnen bij Richard van de Elsacker, woordvoerder van FC Groningen.

Die weet van niks, laat hij per mail in een reactie weten. “Ik weet niet waarop jij doelt en kan hierover dan ook niets zeggen.” Na verdere uitleg over mogelijk aanstaande naamswijziging bij Noordlease stuurt Richard de vraag door naar commercieel directeur Robert Klaver. Maar: “Die is een weekje met vakantie.”

Reactie Noordlease: “Het kan snel gaan”

Doet er ook niet toe. Gert Veenstra, directeur van Noordlease, weet wel waarop ik doel, is niet met vakantie en verschaft de nodige uitleg. “Ooit gaat de naam Noordlease verdwijnen, dat is zeker. Maar daar is nu nog geen sprake van. Tegelijk kan het ineens snel gaan, want Hitachi is bezig met meerdere overnames in Europa.”

Het Japanse bedrijf heeft nu alleen leasemaatschappijen in Polen en Nederland, maar mikt op heel Europa. En daar hoort, bevestigt de directeur, een nieuwe en uniforme naam bij. “Als België en Duitsland erbij komen, waar we nu drukdoende zijn met enkele acquisities, dan gaat het snel. Een jaar? Pin me daar niet op vast.”

Psst, hier meer afleiding: