Dit gebeurde nadat wij publiceerden over de walgelijke kreten op fietspaden rondom Kardinge

“Van Dissel moordenaar van Sandro”, staat in grote letters op een fietspad bij Kardinge. Ook andere teksten ontsieren het asfalt. Denk aan ‘Free Wouter Raatgever’ en ‘de sleutel ligt in Bodegraven’. Daarover schreven we zes dagen geleden. De afgelopen dagen krijgen we daarover ineens vreemde appjes.

Er gaat een hardnekkig complot rond in kleine kring dat in Bodegraven vele kinderen satanisch zijn misbruikt. Een van de misbruikers zou Van Dissel zijn, de man van het RIVM. Tientallen jaren na het vermeende misbruik herinneren mensen zich ineens dat ze daar slachtoffer van zijn geworden en die theorie wordt gedeeld door erkende complotverspreiders zoals Joost Knevel, Mischa Kat en Wouter Raatgever. Zij maken hun gevolg zelfs zo knettergek met deze nonsens (volgens de rechter klopt er niks van) dat mensen grafschennis plegen in Bodegraven omdat een begraven kind volgens hen satanisch misbruikt zou zijn, wat door de ouders wordt ontkend en gehekeld.

Rechter maakt gehakt van de verdachtmakingen

De rechter heeft zich, op verzoek van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, inmiddels gebogen over de zaak met een vrij heldere uitspraak als resultaat. Wouter, Joost en Mischa moeten kappen met het verspreiden van feitenvrije en beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Daarnaast moeten de heren alle verhalen die ze gepubliceerd hebben over dit onderwerp van internet verwijderen. Volgens de rechter is er namelijk geen enkel objectief bewijs voor de vergaande aantijgingen. Joost is zelfs recent aangehouden in een Groningse boerderij en moet negen maanden brommen (drie voorwaardelijk) voor het verspreiden van opruiende en bedreigende filmpjes geadresseerd aan de gemeente Bodegraven en Van Dissel. Ook Wouter zit inmiddels achter de tralies vanwege zulks en Mischa ging helemaal loco voor de rechter.

Ook buiten Bodegraven komen mensen in verweer tegen het vermeende misbruik. In Stad zijn bijvoorbeeld op steeds meer plekken spreuken te zien die verwijzen naar Bodegraven, ritueel kindermisbruik en Van Dissel. De meest recente zijn dus geplaatst bij Kardinge, om het nog schokkender te maken: pal naast het kinderrechtenpad richting Noordijk.

Daar publiceerden we dus enkele foto’s en een lap tekst met afkeuring over. Want het is nogal idioot. Bijkans nog gekker is de aftermath van dat artikel. Dat begint met een lading appjes, waarvan de eerste vandaag om 11:46 uur binnen rolde. Voor het gemak hangen hieronder de screenshots, dat scheelt weer tikken jaaaaaaaaa.

Joost Knevel in de app

Hij stuurt dus ook een PDF mee, met daarin allemaal informatie over zogenaamd misbruik, brieven aan rechters en de burgemeester van Bodegraven. Voorzichtige conclusie: van de beschuldigingen klopt weinig, maar die gast is redelijk koekoek.

Update: van de rechter mogen we de PDF niet delen. Daar staat namelijk te veel kwalijke onzin in. Joost Knevel heeft de opdracht gekregen om die info overal te verwijderen. Dat doet hij zelf niet, maar de advocaat van de gemeente Bodegraven heeft ons benaderd met het verzoek de PDF vol laster te verwijderen. Daarom.

Na deze appjes laat Joost niks meer van zich weten. Even later appt wel iemand anders vanuit het niks. Iemand die bij Radar werkt, of wacht nee, iemand over wie Radar een docu maakt. Maar Radar weet van niks. Is toch gek, het klinkt verder zo geloofwaardig. Wij zijn in ieder geval om.

“Ik ben vroeger misbruikt in Bodegraven”
Psst, hier meer afleiding: