Dit jaar voor het eerst grote Vegan Lente Markt in het centrum van Groningen

Al een paar keer eerder organiseerde The Green Shift een Lente Event in Grunn, maar nog niet eerder midden in Stad en zó groot. In mei wel. Dan is de Vismarkt helemaal de plees toe bie, als je van groen(te) houdt.

Taartjes zonder dierlijke producten, plantaardige curry, toetjes in allerlei vegansoorten en -maten. Je kunt je pokkel rond smikkelen tijdens de Vegan Lente Markt in Groningen. Het enige niet strikt veganistische aan de hele happening is de naam van de locatie: de Vismarkt.

Vegan Lente Markt

Afbeelding: vegan lente markt

De boel wordt neergezet door The Green Shift, een non-profitorganisatie uit Stad. Zij willen mensen er vooral toe bewegen een beetje groener te zijn, bijvoorbeeld door plantaardige recepten te promoten via social media. Maar dus ook door een big ass markt uit de Groninger klei te stampen.

Op 3 mei, midden in 050. Uitsluitend met kraampies en partijen die wel hitsig worden van moeder aarde. Jep, alles is vegan, duurzaam en milieuvriendelijk. Van vreteritus, tot kleding en andere producten.

Is de markt dan ook alleen gericht op vegans? Neuh. Ook de gematigde dierenvriend kan rustig een dagje kuieren op de Vismarkt op 3 mei. Eem kijken wat er allemaal gaande is. Niks mis mee.

Psst, hier meer afleiding: