Hoe dan? Dit artikel kun je sturen naar corona-ontkenners

Telkens als wij een bericht plaatsen over corona worden we binnen enkele minuten overspoeld met reacties van mensen die nooit Sikkom checken. Ze komen overal vandaan, behalve uit Groningen. En delen allen de opvatting dat corona een hoax is.

Volgens de een is het opgezet om te verhullen dat alle leden van het kabinet pedofiel zijn. De ander weet zeker dat Bill Gates erachter zit. Want hij zou via corona-vaccinaties de wereldbevolking willen voorzien van een nano-chip. En dan zijn dit nog de milde complotten die rondgaan.

Om moe van te worden. En zeer frustrerend om telkens weer de discussie met deze lieden aan te gaan, die tegenwoordig zelfs op familiefeestjes de sfeer verpesten. Daarom, in een paar zinnen, hopelijk een kort en krachtige uitleg met concluderende vraag aan de wakkere medemens.

Hoe dan?

Beste Gert, Grietje, of wie dan ook,

Je denkt oprecht dat honderdduizenden, misschien wel miljoenen wetenschappers, artsen, verplegers, zieken, nabestaanden, politici en journalisten over de hele wereld heimelijk samenspannen in dit complot.

Dus ook de zuster aan het einde van de straat met die leuke kinderen waar jouw kinderen mee spelen. En zelfs je achterneefje, dat bij de lokale omroep werkt. Denk je werkelijk dat zij allemaal glashard liegen naar hun naasten?


Ook nog eens allemaal georkestreerd over de hele wereld exact dezelfde leugen. Hoe doen ze dit in de praktijk? En ten gunste van wat eigenlijk?

Los daarvan: deze kennelijke wereldwijde samenwerking tussen miljoenen professionals, zieken en nabestaanden is toch veel ingewikkelder en onwaarschijnlijker dan dat een dodelijk en zeer besmettelijk virus rondwaart, zoals dat wel vaker is gebeurd in de geschiedenis, toch?

Oh, en tot slot, te lang wakker blijven is funest voor je hersenen. Je immuunsysteem wordt daardoor gesloopt, je krijgt last van stemmingswisselingen, hallucinaties, geheugenverlies en je beoordelingsvermogen holt achteruit.

Psst, hier meer afleiding: