Dit weekend Indian Summer-fair op de Suiker: BBQ, pancakes, rock ’n roll & Amerikaanse auto’s

Ze zijn een behoorlijk begrip aan het worden in Stad en misschien wel Ommeland: de Suikermarkten op, je verwacht het niet, het oude Suikerunieterrein. Komende zondag is ‘ie weer met dit keer als thema: Indian Summer.

De Suikermarkt doet een beetje denken aan zo’n ouderwetse Downton Abbey-fair. Een soort cross-over tussen een markt, kermis, festival en eetfestijn. Van alles wat, voor iedereen iets. Dat idee. Maar ziet er wel heerlijk uit. Met creatieve standhouders en kunstenaars, maar ook de wereld aan vintage, preloved kleding, vinyl en toffe interieursnuisterijen als oude schoolplaten en posters.

Rock ’n roll

Struinen en stiefelen dus, maar toch vooral ook happen. Er is een grote Indonesische barbecue, er worden american pancakes gebakken en de alom geprezen vega(n) pizza’s komen uit de houtgestookte oven van EM2. Deuntjes zijn er in rock ’n roll boogie woogie-thema, in een decor van prachtige oude Amerikaanse sleeën.

De Suikermarkt is gewoon een hele gezellige markt met een festivalvibe. Entree is 3,50 euro en kinderen tot 12 jaar zijn haastikke gratis. Komende zondag (25 september) dus, van 11:00 tot 17:00 uur. Suikerlaan 6. Met fiets, lopend of OV? Ingang via de Energieweg en de loopbrug Suikerfabriek.

Psst, hier meer afleiding: