Docu: 4 jaar De Etage van KopjeK – tijdelijke club met eeuwige herinneringen

Na vier jaar raven is er een einde gekomen aan De Etage. De tijdelijke club van KopjeK aan de Grote Markt waar eeuwige herinneringen zijn gemaakt en vriendschappen voor het leven zijn gesloten.

De Etage is uitgegroeid tot een begrip in Groningen. Elke maand kwamen er honderden mensen af op de club. Of anders gesteld: het donkere hol aan de Grote Markt. Want dat is wat Etage was: een rauwe club, waar het niet draait om hipstershit, maar om muziek en de mensen.

Elke maand volle bak

Met harde techno of melodieuze house. Zolang het maar elektronisch was en het publiek los ging. Wat elke maand weer gebeurde. Het voordeel van de club was de locatie. Aan de Grote Markt, een donker hok, in een historisch pand. Tegelijk was dat ook het nadeel. Het kon er ongelooflijk warm worden.

In de volksmond werd de club dan ook al snel De Zweetage genoemd. Maar de hitte deed niets af aan het succes en de aantrekkingskracht. Vele Groningers hebben techno leren kennen in De Etage, nieuwe vrienden ontmoet of de liefde van hun leven er versierd.

Docu De Etage

Alle reden dus om uitgebreid terug te blikken op vier jaar De Etage met de organisatie, met dj’s die er gedraaid hebben en met enkele bezoekers. Want de club was misschien tijdelijk, de herinneringen zijn voor eeuwig, zeker als ze worden vastgelegd op internet.

Docu is gemaakt door Milton Broen, Daniël Tol en Stefan Bleeker. Meer informatie over KopjeK op Facebook of Kopjek.com.

Ga het gesprek aan ( comments)