Done deal: weg vrij voor big ass-festivalterrein (50.000+) in het Stadspark

bevrijdingsfestival kingsland corona
Stadspark met Bevrijdingsfestival

Het was een heet hangijzer maar de kogel is door de raad: van de Drafbaan op het Stadspark kan een festivalterrein gemaakt worden waar de allergrootsten der aarde terecht kunnen. Van Lucas en Gea tot Beyoncé. De raad stemde namelijk in met het beëindigen van de drafsport op de Drafbaan, waardoor de weg vrij is voor het festivalterrein.

Daarvoor is wel een forse investering nodig. En de draverijen met paarden moeten dus wieberen. Daar was niet iedere partij in de raad even blij mee. Sterker: het werd een sterk staaltje vliegen afvangen, populistische deuren intrappen en meerdere schorsingen zorgden voor veel vertragings.

Minimaal 50.000 man publiek

De voltallige coalitie stond achter de plannen net als Student en Stad. Het voorstel werd dan ook met een meerderheid aangenomen. Dat betekent dat de gemeente verder kan met de plannen om van de Drafbaan een superduperecologische festivallocatie te maken waar minimaal 50.000 mensen kunnen hossen op de beats van Metallica, Red Hot Chili Peppers, Ramstein, U2, Beyoncé of Muse, om maar wat namen te noemen.

Psst, hier meer afleiding: