Douwe Bob gaat voor drie unieke concerten in Stad i.p.v. landelijke najaarstour

“Ooit wil ik in Groningen wonen”, zegt Douwe Bob regelmatig op de planken van de Oosterpoort en Stadsschouwburg. Deze winter voegt hij soort van daad bij woord, want hij gaat drie dagen logeren in de Oosterpoort en drie vette concerten geven.

Spijtig nieuws en goed voor de fans in den lande: Douwe Bob doet dit najaar geen traditionele tour door Nederland. In plaats daarvan geeft de Amsterdammer drie concerten in één weekend (27, 28 en 29 december) in de Groningse muziektempel. Op vrijdag zingt hij met het strijkerskwartet, zaterdag doet de populaire zanger een solo-optreden in de Kleine zaal en zondag is de grote finale met zijn band in de Grote Zaal.

Amsterdammer verliefd op Stad

“Ik ben geboren en getogen in Mokum”, ‘verontschuldigt’ Douwe Bob zich. “Amsterdammers groeien van nature op met een bepaalde arrogantie. Alsof wij de wereldstad zijn in Nederland. Maar toen ik voor het eerst in Groningen kwam, verbleek dat beeld een beetje. Alles wat gaaf is in Amsterdam, vind ik stiekem leuker in Groningen. De vibe van Groningen kent geen gelijke in Nederland. Alles klopt voor mij aan die stad.”

Oprechte woorden van Douwe, die de loftrompet steekt over Grunn. “Als ik één stad moet noemen waar mensen feestje kunnen bouwen en tegelijk respectvol naar muziek luisteren, dan is het Groningen. Elke keer als ik wegga, denk ik: ‘Ik wil niet terug, ik wil op deze vakantie vol avontuur en genot blijven.’ Daarom doen we dit najaar geen tour, maar blijven we een heel weekend in Groningen om daar de boel op stelten te zetten.”

Goed nieuws voor iedereen

Nou, dat is goed nieuws voor de fans in Groningen. En voor de horeca, dat ook. Maar het is ook tof voor de fans buiten Groningen. Is misschien in eerste instantie balen dat de Douwe Bob 050 Weekender Shows de enige concerten zijn die de singer-songwriter dit najaar geeft, maar het is ook het ultieme excuus om een weekendje Groningen te boeken. Een aanrader, vraag maar aan Douwe. Die heeft vast wat goede tips voor hier.

Praktische info

Wanneer je een kaartje koopt voor de Douwe Bob 050 Weekender zie je op vrijdag 27 december Douwe Bob with Strings en op zaterdag 28 december Douwe Bob Solo in de Kleine Zaal. Op zondag 29 december staan Douwe Bob and Band in de Grote Zaal van De Oosterpoort. Voor de shows zijn ook losse tickets verkrijgbaar. Meer info voor de kaartverkoop: klikkerdeklik hierrrr.

Psst, hier meer afleiding: