Douwe Egberts Café opent op 12 april de deuren aan de Brugstraat. Ja, weer een koffiezaak. Maar wel een goede!

Eigenaar Patrick en rechts het nieuwe DE Café

Over Leeuwarden doen we graag plagend wat schamper. Maar er zijn ook genoeg toffe dingen in de Friese hoofdstad. Zoals het Douwe Egberts Café, dat is een begrip in (hip ) 058. Eigenaar Patrick van Erven opent op 12 april zijn tweede vestiging, in Stad, aan de Brugstraat in het oude pand van Bakkerij Blanche.

“Groningen is een prachtige stad met veel perspectief. Toen deze locatie zich aandiende, waren we meteen verkocht,” vertelt Patrick. De bedoeling van de ondernemer is dat in Grunn straks dezelfde sfeer hangt als in Liwwadden. “Daar staat het bekend als de gezelligste huiskamer van Leeuwarden. Dat willen we ook realiseren in Groningen”, klinkt het ambitieus. Om dat doel te onderstrepen staat op de pui alvast ‘Hier komt jouw tweede huiskamer’ in grote letters.

New York als voorbeeld

Het is alweer even geleden dat Patrick het idee kreeg een koffiecafé te beginnen. “In 2006, tijdens een vakantie in New York, zag ik op elke straathoek sfeervolle koffietentjes. Dat miste ik in Leeuwarden”, legt de koffieondernemer uit waarom hij de zaak 9,5 jaar geleden in hartje centrum is gestart. “We hebben daar inmiddels twee verdiepingen en bakken ervaring opgedaan. Zo heb ik geleerd dat het belangrijk is dat onze barista’s zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan de gasten. Zij zijn het belangrijkste. Alles in ons café is op hen afgestemd.”

Heeft Patrick helemaal gelijk in. Het is ook fijn dat de koffiekenner eem de tijd neemt om een goed advies te geven. Maar daar heb je bar weinig aan als de pleur vervolgens niet te pruimen is en het taartje droger is dan de Nieuwstad in deze tijd. Maar uit eigen ervaring kunnen we stellen dat het met de kwaliteit goed zit bij DE café. Niet zo bombastisch en overhip als sommige andere koffiezaken, maar wel puur en goed, met naast tig heerlijke koffies ook genoeg te eten.

365 dagen per jaar geopend

De afgelopen maanden was de zaak al voor een klein gedeelte open, voor afhaal met een kleine counter en een beperkte menukaart. En op 12 april gaat de zaak in Stad dus helemaal los, en dat wordt afgaande de ervaring in Leeuwarden een aanwinst. En ook fijn: DE Café is 365 dagen per jaar geopend voor koffie, ontbijt, lunch en zelfs diner. Uiteraard vanwege corona nu niet in het pand zelf, maar daar komt hopelijk snel verandering in. En tot die tijd is het koffie en eten to go. Makkelijk en corona-proof te bestellen bij de twee bestelzuilen en aan de counter.

Volg DE Café Groningen op Facebook of Instagram voor meer info

Psst, hier meer afleiding: