Dreigt er een pizza-oorlog tussen Domino’s en New York Pizza in Stad?

pizza

Een maand geleden schreven we dat Domino’s een nieuwe vestiging opent op Zernike. Dat blijkt niet te kloppen. Maar er komt wel een zesde filiaal van de mondiale pizzaboer in Groningen, aan de Verlengde Hereweg, pal naast New York Pizza.

Zojuist komt er een tipje binnen in de inbox: “Naast de New York Pizza aan de Verlengde Hereweg zijn ze bezig met een verbouwing, toen ik er net langs reed zag ik houten mallen liggen met ‘Domino’s’ er in uitgedrukt. Het lijkt erop dat er een pizzaoorlog dreigt, misschien voor jullie wel leuk om een stukje over te schrijven.”

Wel buren, geen oorlog

Navraag bij Hugo Tholen van Domino’s Groningen maakt duidelijk dat Domino’s inderdaad pal naast New York Pizza een nieuw restaurant opent. Hugo: “Het is puur toeval dat we naast New York Pizza komen. Maar het is wel de reden waarom ik de vorige keer niet al te veel kon vertellen over de nieuwe vestiging.”

Bij New York Pizza zijn ze in ieder geval niet heel blij met de nieuwe buurman. “Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden,” zegt een medewerker aan de telefoon. “Waarschijnlijk wordt het hier dan wel wat rustiger.” De bedoeling is dat het nieuwe filiaal van Domino’s begin mei de deuren opent.

Volgens Hugo wordt dat een spectaculaire opening, waar de hele stad van kan meeprofiteren. Maar hoe en wat precies? Daarover volgende week meer.

Ga het gesprek aan ( comments)