Drie vette tips veur vanoamd: Swingin’ Groningen, Mega Silent Disco en Eusterpáááák in Stadsschouwburg

Voordat ook Stad het zomerreces induikt gaat het nog eem goed los. Natuurlijk zijn er die drie grote evenementen in het Stadspark, maar die zijn niet voor iedereen weggelegd. Daarom drie wat meer kleinschaligere en betaalbare opties.

Bankhangen is er vanoamd nait bie. Hup die Stad in voor dansjes op Swingin’, in de silent disco of geniet van talent uit ’t Eusterpáááák.

1 Swingin’ Groningen (Door hele binnenstad)

Helemaal terug van weggeweest: Swingin’ Groningen. Lekker door Stad struinen van podium naar podium. Die vind je door de hele binnenstad heen. Paar koude biertjes in de knapzak en gaan met die banaan.

Toegang: gratis

2 Silent Disco (Graanfabriek)

Wanneer je genoeg hebt van de latin jazzy urban vibe op Swingin’ kun je door naar de ‘silent disco’ van ‘De Graanfabriek’. Vanaf 23:00 uur kun je met een koptelefoon op genieten van drie verschillende kanalen: House & Disco, 80s & 90s of Hiphop.

Toegang: 7 euro per koptelefoon (+ 1,50 servicekosten)

3 De Wijk De Wereld (Stadsschouwburg)

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee coronajaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk! Dans, muziek, theater, film en meer.

Toegang: 12.50 euro (Oosterparkers tientje)

Bron: Spot Groningen

Psst, hier meer afleiding: