Drieduizend posters met naakte mensen naar studenten in Groningen verstuurd

posters bloot

Meer dan drieduizend posters met veel naakt heeft Cheapass Sunglasses verstuurd in Groningen. De posters zijn dubbelzijdig bedrukt, met aan de ene kant twee mooie naakte vrouwen en aan de andere zijde een man in Adamskostuum.

De ontvangers, allemaal studenten, van de posters worden aangeschreven met: “T.a.v. dhr. / mevr. Panda, Hertje, Tijger, Waakvarken en/of Walvis.” Dat valt niet bij iedereen even goed, want het zijn volgens sommigen nogal seksistische termen die vooral gebezigd worden door een beetje verguisd studentencorps in Groningen.

Geen klachten over posters

Deze benaming tekent juist de mentaliteit waar een gedeelte van de stad en samenleving klaar mee is. Maar op het hoofdkantoor van Cheapass Brillen hebben ze geen klachten ontvangen. “We hebben juist alleen maar positieve reacties ontvangen”, vertelt directeur Nik de Jong van het Tilburgse bedrijf.

Wel komt er wat kritiek binnen over de ‘butler’. Aan de verspreiding van de posters is namelijk een actie gekoppeld: bestel een bril, vink aan dat je mee wilt doen aan de studentenactie en je maakt kans op een butler voor acht weken. Nik: “Die kun je inzetten om boodschappen te doen, bier koud te zetten of voor de afwas.”

Wel een klacht over de butler

De butler in kwestie, althans het model dat is gebruikt voor de flyer, is van Afrikaanse afkomst. En dat is te stereotype en daardoor een beetje discriminerend, vindt een enkeling. “Maar de jongen die model heeft gestaan, is gewoon een vriend van mij. Daar zit geen betekenis achter”, zweert Nik.

En oh ja, het logo van Cheapass Zonnebrillen lijkt op die van MoyMoy, maar de malafide makelaar heeft niks met de zonnebrillen te maken.

Ga het gesprek aan ( comments)