Druk, bruisend, gezellig en zomers weekend voor de boeg

 

Nacht van de kunst Groningen 1

Het bruist altijd in Groningen, maar sommige weekenden toch nog wat meer dan andere. Zoals komend weekend. Er is zoveel te doen dat je door de festiviteiten bijna de stad niet meer zit. We doen even een overzichtje.

Nacht van de Kunst en Wetenschap

Zaterdagavond en – nacht is het weer tijd voor de Nacht, zoals de Nacht van de Kunst en Wetenschap in de volksmond wordt genoemd. Om 20:00 uur barst het programma los op vijftien locaties, zowel binnen als buiten, groot en klein. Verrassende locaties, maar ook de te verwachten locaties.

Op het programma staan natuurlijk kunst en cultuur, maar daar kun je alle kanten mee op. Blijkt ook wel de meer dan 150 acts tijdens de Nacht. Die variëren van muziekoptredens van bekende artiesten als Lucky Fonz III en bijvoorbeeld I am Oak. Maar er is natuurlijk meer dan muziek, het is kunst en wetenschap.

Daarom onder andere een lezing van André Kuipers over de ruimte en de aarde. Frank Evenblij en Erik Dijkstra doen ook iets. Raoul Heertje treedt op en zal vast iets met cabaret doen. Maar je kunt tijdens de Nacht ook met een robot daten, of op expeditie in het Academiegebouw.

Er staat zo ongelooflijk veel op het programma dat je op voorhand al meer mist dan je meemaakt. We kunnen dan ook niet alle informatie melden. Maar gelukkig is er de website, het blokkenschema en zelfs een app om je haarfijn op de hoogte te houden.

Rapalje Zomerfolk Festival

Zaterdag en zondag staat het Stadspark in het teken van Rapalje Zomerfolk Festival. Een groot Iers-achtig festival. Met workshops, heel veel Keltische muziek, dans, boogschieten, een kinderdorp, en natuurlijk veel eten en drinken, maar dan de Irisch-way. Je waant je door de folkse muziek, het zwaardgekletter en de omgeving bijna een ridder.

Meer informatie: website Rapalje

Culinaire Verleiding

De foodfestivals zijn er inmiddels in overvloed. Bijna elke zomers week is er ergens in Stad of de regio wel iets met rollende keukens. Ondanks de misschien wel overvloed aan foodfestivals is Culinaire Verleiding zeker de moeite van het bezoeken waard.

Culinaire verleiding is één van de eerste foodfestivals die is neergestreken in Groningen. Dit jaar op vrijdag, zaterdag en zondag (komend weekend dus) op het Ebbingekwartier (in de buurt van het Infoversum). Op het programma staan natuurlijk eten en drinken en dan het liefst bijzonder, maar er is veel meer te doen.

Je kunt workshops volgen, er is een salsademonstratie van Plaza Danza, er is stand-up comedy, er is het lagerhuis-debat, een singersongwriterachtigiets en er is bijvoorbeeld vintage. Kortom: Culinaire Verleiding is veel meer dan bunkeren en schransen, het is een beleving. Meer info: hier.

Culinaire Verleiding

En hou wordt met weer dan?

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Stad. De gewone uitgaansnachten, terrasjes, optredens, concerten. er is altijd wat te doen in Stad. Maar dit zijn wel de grootste fuifjes voor komend weekend. En: het wordt volgens Sikkom weerman Alfred Scholtens ook nog eens goed weer.

Hoewel hij altijd voorzichtig is met voorspellingen, lijkt het volgens hem hetzelfde weer te worden als dat we nu ongeveer hebben. “Rond de twintig graden met kans op buien. Het is nog wat vroeg om de buien te voorspellen, dat is afwachten, maar het ziet er overwegend goed uit. Zon, wolken, kans op buien en tussen de 19 en 22 graden. Bel van de week nog even weer voor een duidelijker weersvoorspelling.”

Psst, hier meer afleiding: