Dunkin’ Donuts komt naar Groningen, maar het duurt nog wel eem

Dunkin' Donuts

Dunkin’ Donuts rukt op in Nederland. In Amsterdam zijn inmiddels een paar vestigingen, in Utrecht komen er twee en zelfs Zoetermeer krijgt een Dunkin Donuts. Hou wordt met Groningen dan?

De Amerikaanse donutgigant is een tijdje geleden eindelijk naar Nederland gekomen. In het grote buitenland kom je de winkels overal tegen, weggestopt in metrostations, of op prominente plekken in toeristische steden. Maar hier is het nog nieuws.

Groningen is perfect voor Dunkin’ Donuts

De opening van de vestigingen in Amsterdam heeft alle media gehaald. De komst van de populaire donutshop in Utrecht levert ook de nodige aandacht van kranten, tv-stations en internet op. Begrijpelijk, want de donuts zijn er overwegend erg lekker, net als de koffie.

Vooral jongeren zijn gek op Dunkin’ Donuts. Groningen is wat dat betreft dus de ideale stad voor de Yanks om een toko te openen. Nergens zoveel jeugd als hier. Maar helaas. Dat gaat nog heel wat jaartjes duren. Pas als de eerstejaars van nu aan het afstuderen zijn.

Even wachten… donut!

De woordvoerder van Dunkin Donuts: “Groningen staat zeker op onze lijst maar niet voor 2020. We werken van Amsterdam naar beneden, i.v.m. productie. Als dat is afgerond, gaan we naar boven. Dus nog even wachten, maar ook naar Groningen komen we zeker.”

Lekker dan. Nog jaren wachten op een donut van Dunkin. Terwijl bejaardenstad Zoetermeer eerdaags al kan happen. Het is een bloederige schaamte. Wel beter voor de lokale donutshop L.A. Donuts, waar ze ook uitstekende ronde gefrituurde deegdingen verkopen.

Ga het gesprek aan ( comments)