Dunkin’ opent pop-up store en eerste donut-automatiek van de wereld in Grunn

Google Streetview en huisvlijt in Paint

De allereerste donut-automatiek van de wereld komt in Binnenstad Noord. Daarnaast opent Dunkin’ een pop-up store in Jumbo Foodmarkt Euroborg. En de eerste tien klanten krijgen een jaar lang gratis donuts!

De Amerikaanse donut- en koffie-gigant is deze week volop in het nieuws vanwege de aangekondigde samenwerking met Jumbo. Een dag daarvoor melden wij al dat Dunkin’ met een vestiging naar Groningen komt en hoe: “Het wordt het gaafste van wat Dunkin’ doet in Nederland”, verklapt Roberto Fava, eindbaas van Dunkin in de Lage Landen.

Twee donuts in een klap

Inmiddels weten wat de directeur bedoelt met die veelbelovende woorden: Stad krijgt de allereerste donut-automatiek van de wereld. En daarnaast een heuse pop-up store. Beide zaken gaan woensdag 4 september om 8:00 uur los. De tijdelijke donutshop komt direct na de ingang van Jumbo Foodmarket Euroborg en hanteert dezelfde ruime openingstijden.

Pop-up klinkt een beetje houtje-touwtje, crappy en vooral van korte duur. Maar dat valt erg mee. Dunkin’ blijft sowieso tot het einde van dit jaar in de Euroborg. En het wordt een mooie, volledig operationele winkel waar dagelijks verse donuts, gemaakt volgens authentiek Dunkin’-receptuur, in alle geuren en smaken over de toonbank gaan.

Artikel gaat verder onder de foto

Donuts en een walk-in bierkoelkast

Wereldprimeur: donut-automatiek

Een gedeelte van de baksels wordt naar Jumbo Beren gereden om daar de allereerste donut-automatiek ter wereld te vullen. Het is bij ons nog niet bekend hoe groot de automatiek wordt, en hoeveel verschillende donuts er worden verkocht, maar bruut is het sowieso. De natte droom van Homer Simpson is dadelijk gewoon in Stad. “Hummn donuts.”

Goed nieuws voor Grunn en kennelijk ook voor Dunkin’ Nederland. Want de opening van de pop-up store wordt groots gevierd. Elke klant die de Dunkin’-app heeft, krijgt een gratis drankje en meerdere kortingsbonnen (lees je mee, Kortings Groningin?). En bruter: de eerste tien klanten van de winkel bij Jumbo Euroborg krijgen een jaar lang gratis donuts.

Iedereen blij

Nabil Besali, master franchisenemer van Dunkin’, legt uit waarom ze blij zijn: “Na vestigingen door bijna heel het land, kunnen nu ook mensen in het Noorden genieten van onze koffie en donuts. We zijn blij met onze samenwerking met de Maripaan Groep (beheert 14 Jumbo’s in en rond Stad) de prachtige A-locatie in de Foodmarkt en de primeur in Groningen.”

Ook Anrico Maat, de eindbaas van Maripaan is in zijn nopjes: “We zijn er trots op dat we dit internationale merk mogen toevoegen aan ons assortiment van de grootste supermarkt in Groningen”. En tot slot hebben we goed nieuws voor Drachten. We mogen de parel van Smallingerland graag wat plagen, maar ook daar komt een pop-up store van Dunkin’

Psst, hier meer afleiding: